Täyteläinen nyhtöpossupasta

Revitty eli nyhtöliha jatkaa voittokulkuaan ja pikkuhiljaa se on löytänyt tiensä myös raaka-aineeksi moneen muuhunkin ateriaan kuin vain leivän väliin tarjottavaksi. Suosituin nyhtöliha on yhä possu mutta myös nauta, kana ja kalkkuna ovat suosittuja.

nyhtöposspasta pulled pork pasta

Tähän pastaruokaan käytin possua mutta sen voi yhä hyvin tehdä myös kanasta tai kalkkunasta. Alun perin tämä ohje on syntynyt kun tuli haasteeksi tehdä pastaruoka joulukinkun jämille, mutta huomasin että tähän sopii vielä paremmin nyhtöpossu. Nyt loppiaispastasta onkin sitten tullut meillä pikkujoulupasta.

Voit valmistaa nyhtöpossun itse tai ostaa kaupasta valmiina.

Ainesosat

  • 1 sipuli
  • 2 tl valkosipulimurskaa
  • 300g valmista nyhtöpossua (pulled pork)
  • 2 ½ dl ruokakermaa
  • 1 dl valkoviiniä (tai vettä)
  • 1 rkl Dijon sinappia
  • (1 tl suolaa)
  • ripaus mustapippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 200g pastaa (kuivana)

Ohje

Laita pasta kiehumaan. Kuutio sipuli, laita isoon paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, lisää kuutioitu sipuli ja valkosipulimurska. Paista kunnes sipuli on saanut väriä, lisää nyhtöpossu, paista hetki. Lisää kerma, Dijon sinappi ja jos possu on vähäsuolaista suolaa. Hauduta kunnes sakeaa ja lisää valkoviini (tai vesi).

Kaada kypsä pasta joukkoon ja anna vetäytyä hetken. Sirottele tarjotessa pinnalle ripaus mustapippuria.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.