Hunajasinappi

Tämä sinappi on alun perin tehty kalkkunarullaa varten mutta sopii myös erinomaisesti kinkun kanssa. Kyseessä on mieto ja makeahko sinappi joka sopii yleensä moneen makuun.

hunajasinappi

Käytin hunajana paikallista Kirkkonummen Volsin kartanon liepeiltä kerättyä hunajaa. Pesät sijaitsevat noin 6 kilometrin päässä asuinpaikastamme, joten voi todellakin sanoa, että on lähihunajaa. Takulla tuore läheltä kerätty hunaja oli aromikasta ja koostumukseltaan sopivan paksua.

mehiläiset

Olen ollut lapsesta asti suuri hunajan ystävä, mutta siitepölyallergia laittoi sen kiellettyjen herkkujen listalle. Tämä ei kuitenkaan estänyt minua syömästä sitä salaa. Tänä päivänä syön hunajaa aika surutta ja minulla oli kesällä ensi kertaa ilo käydä tutustumassa meihiläispesiin ja niiden ahkeriin asukkaisiin. Kokemus oli kiehtova ja kun syö jotain sellaista jonka alkulähteen on nähnyt antaa herkkuun oman vivahteensa.

Ainesosat

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 4 dl vettä
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl kermaa
  • 4 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 dl kastikemaizenaa

Ohje

Lisää sinappijauhe ja vesi pieneen kasariin tai kattilaan, sekoita tasaiseksi, lisää kerma ja hunaja, sekoista kunnes tasaista. Lisää valkoviinietikka, suola, sitruunamehu ja kastikemaizena, anna kiehua hiljalleen vähintään 20 minuuttia, mutta jos haluat paksumpaa sinappia voit antaa kiehua jopa 40-50 minuuttia

Kaada purkkeihin, anna jäähtyä ja laita jääkaappiin yön yli.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.