Broilerisuikaleet ”ras el hanout”

Broilerisuikaleet ”Ras el Hanout”

Broilerisuikaleet löytyy monella kauppareissun jälkeen kassista, ja niistä saakin monipuolista ja terveellistä ruokaa. Välillä kuitenkin niitä voi valmistaa hiukan eksoottisemmin käyttämällä eri mausteseoksia ja kastikkeita. Ras el Hanout on yksi suosikki maustesekoituksiani, sitä käytetään paljon pohjois- afrikkalaisessa keittiössä (etenkin Marokossa).

Ras el hanout nimi tulee siitä että maustekaupan parhaat mausteet on sekoitettu yhteen ja se sisältää useimmiten ainakin korianteria, kanelia, inkivääriä, laventelia, ruusun terälehteä, muskottipähkinää, kurkuma, kardemummaa ja neilikkaa. Tämä ohje on helppo valmistaa ja sen voi valmistaa kokonaan paistinpannulla (tai wokissa).

Ainekset

  • 400g broilerin suikaleita
  • ½ dl sitruunamehua (eli noin yhden sitruunan mehu)
  • 4 valkosipulikynttä
  • 1 iso sipuli
  • 50g tomaattipyreetä
  • 400g tomaattimurskaa
  • 3-4 rkl ras el hanout -mausteseosta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • oliiviöljyä

Ohje

Paloittele sipuli, pilko valkosipuli. Lisää paistinpannun sen verran oliiviöljyä että pohja lähes täytyy, kun öljy on kuumaa lisää paloiteltu sipuli ja pilkotut valkosipulin kynnet ja paista kunnes sipuli on vähän läpikuultavaa. Lisää broilerisuikaleet ja jatka paistamista kunnes broileri on saanut vähän väriä.

Lisää ras el hanout mausteseos, kääntele hetken niin että se levittyy tasaisesti ja mausteet rupeavat tuoksumaan. Lisää tomaattipyree, kääntele hetken ja lisää sitruunamehu ja hunaja, kääntele hetken. Lisää tomaattimurska ja suola ja anna hautua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Tarjoile couscousin, riisin tai pastan kanssa.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.