vaalea broilerikastike

Vaalea broilerikastike

Tämä ei ole kanaviillokkia ?, vaikka se näyttää ja maistuu hyvin paljon siltä. Tässä käytetään nopeasti kypsyviä broilerin fileesuikaleita (tai paistisuikaleita). Vaalea broilerikastike on helppo valmistaa ja kypsennysaika on vain 20 minuuttia. Se maistuu yleensä koko perheelle, sillä se ei sisällä ”sitkopaloja” ja curryjauheen maku on mieto ja kotoinen.

Ainekset

  • 400 broilerin fileesuikaleita (tai paistisuikaleita)
  • 1 sipuli
  • 1 kanaliemifondi (tai kanaliemikuutio)
  • 2 tl curryjauhetta
  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl ruokakermaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • ripaus valkopippuria
  • 2 rkl vaaleaa suurustetta (maizena)
  • ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Pilko sipuli. Laita paistinpannuun sen verran ruokaöljyä että pohja lähes peittyy, kun öljy on kuumaa lisää pilkottu sipuli. Paista sipulia kunnes se on läpikuultavaa, lisää broilerin fileesuikaleet ja jatka paistamista kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Lisää vesi ja kanaliemifondi, anna kiehua kunnes fondi on sulanut. Lisää kerma, curryjauhe, sitruunamehu, suuruste ja ripaus valkopippuria. Vähennä lämpö niin että seos juuri ja juuri kiehuu, anna kiehua vähintään 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vettä jos on liian paksua.

Tarjoile riisin kera (ja jos haluat niin lisää sivuun mustaherukkahyytelöä)

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.