Pätkiskakku

Pätkiskakku

Mukana Maku ruokablogilla on tänään (10.11.2017) yli 8000 Facebook tykkääjää, sen kunniaksi valmistin yhden suosikkikakkuni, pätkiskakun. Pätkiskakkuun liittyy kylläkin yksi ongelma, ”joku” verottaa aina pätkiksiä ennen kuin ne pääsevät kakkuun asti 😉

Ainekset

 • 1 pussi mini bites Pätkiksiä (140g)
 • 2 kananmunaa
 • 3 dl sokeria
 • 100 g juoksevaa rasvaa
 • 2 dl ruokakermaa
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 tl vaniljasokeria
 • 1 dl kaakaojauhetta
 • Kaakaojauhetta koristelemiseen

Ohje

Silppua pätkikset veitsellä. Kaada kulhoon 5 dl vehnäjauhoja, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja silputut pätkikset, sekoita. Vaahdota eri astiassa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuiva-aineet, rasva ja kerma sekaan, ja jatka vatkaamista kunnes on tasainen vaahtomainen massa.

Kaada seos vähintään 1 ½ litran kokoiseen voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin. Voit tarkistaa onko kakku valmis pistämällä sitä tikulla, jos tikku on märkä niin kakkukin on yhä märkä sisältä (joskus saa jäädäkin vähän märäksi). Kun kakku on jäähtynyt kaada se kakkuvuoasta ja koristele kaakaojauheella (voit lisätä kaakaojauheen sekaan vähän sokeria jos haluat).

4 thoughts on “Pätkiskakku

 1. Nina Marika Finne

  Just tämän muotoinen kakkuvuoka Äidiltä 60´LUVULTA jotain ❤ ihan pakko tehdä tämä kakku !

  • Dick Lindertz

   Vuoka jolla tämä kakku on tehty on kans vähintään 30 vuotta vanha, ellei jopa vanhempi (on kuitenkin sen verran pieni että tästä taikinasta tulee sillä 2 kakkua). Tällä tulee vähän pätkiksen näköinen kakku 🙂

 2. ulpa

  Näyttääpä maukkaalta. Pitäneepä kokeilla, kun meille tulee seuraavan kerran vieraita.
  ps. voisi korjata tuota kypsyyden testausohjetta, että jos tikkuun ei jää kiinni taikinaa, se on kypsä. Pieni siivu koemaistoa ennen muille tarjoilua takaa vielä kypsyys/mehevyysasteen (voi laittaa hetkeksi takaisin uuniin jos on raaka). En tiedä olenko oikeassa mutta näin edesmennyt äitini opetti minulle reilu 50 vuotta sitten ja olen edelleen todennut saman säännön toimivaksi.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.