Speltti hot dog -sämpylä

Speltti Hot Dog -sämpylät

Pidän hot dogeista, ne ovat aina olleet minun suosikki pika ruokaa. Hyvän maukkaan makkaran lisäksi hot dogissa on tärkeätä sopivan pehmeä mutta kiinteä sämpylä. Olen kokeilut monia ohjeita ja monia valmissämpylöitä, mutta kun lopulta löysin leivontaani splettijauhot, niin löytyi myös ne parhaat hot dog sämpylät. Karkeat spelttijauhot ja pieni määrä vehnäjauhoja tekevät koostumuksesta juuri sellaisen josta pidän, ja lisäksi sämpylöistä tulee kauniin väriset.

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa (n.11g)
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 5 dl karkeita spelttijauhoja
  • noin 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl rypsiöljyä (+ vähän pinnalle)
  • vettä sivelyyn

Ohje

Laita ensin kulhoon reilusti kädenlämpöinen maito, lisää siihen kuivahiiva ja sokeri ja anna seistä 5-10 minuuttia (kunnes hiiva selkeästi käy). Lisää suola, huonelämpöinen rypsiöljy ja spelttijauhot, sekoita kunnolla. Kun taikina on yhtenäinen massa, niin lisää vehnäjauhot. Vaivaa kunnolla kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä (lisää vehnäjauhoja jos on liian löysää). Anna kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Pyöritä taikinasta sileällä pinnalla ensin 6-8 pyöreää sämpylää, muotoile sitten pyörittäen kämmenellä sileää pintaa kohden pitkän malliset sämpylät.

Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipelille lämpimään paikaan kohoamaan 15-30 minuutiksi. Sivelle rypsiöljyllä ja paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia tai kunnes pinta on tumma. Ota uunista ja sivelle vedellä ja kun pinta on kuiva laita päälle hiukan spelttijauhoja ja anna jäähtyä liinan alla.

Speltti hot dog -sämpylät

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.