Alku on aina hankala?

Ruokablogeja on paljon joten yritän tehdä jotain erottuvaa ja inspiroivaa ja toivottavasti saan herätettyä kiinnostusta ja ehkä jopa keskustelua. Haluan tuoda esille ruokailmiöitä ja ruokia eri kulttuureista tavalliseen keittiöön, ja haasta perinteitä valmistamalla tuttuja ruokia hiukan eri tavalla. Käsittelen myös ruokailmiöitä ja haastan ajattelemaan ruokaa ja ruokakulttuuria eri näkökulmista. Mutta aika näyttää, blogini kehittyy ja muutuu tarpeen mukaan.

Ruoanlaittoa olen harrastanut teinistä asti, ja ennen vuotta 2011 ruokavalioni oli raskas ja terveydelle tuhoisa, uusi ruokavalioni on paljon kevyempi mutta en ole tinkinyt siitä että ruuan pitää maistua hyvältä, siitä blogin nimi ”Mukana Maku”.

Ruoka herättää usein tunteita ja dieetteihin suhtaudutaan välillä kuin uskontoon, omassa filosofiassani käytän kuitenkin tervettä järkeä ja itse koettuja parhaita käytäntöjä, halua että ruuasta tulee hyvä mieli ja että se antaa elämyksiä.

Työssäni yhdistän ruokailun oppimiseen joka on paluu menneisyyteen, sillä olemme aina kuunnelleet tarinoita ja oppineet ruuan äärellä ja hyvä ruoka luo muistoja ja tunnelmia. Ruuasta on lisäksi kiva puhua ja kinastella, sillä se on aihe joka kiinnostaa useampia ja on aina ajankohtainen (samoin kuin säätila).

Rock ’n’ Roll Burger

Mutta aloitetaan vaikka tämän päivän ruokanautinnolla, jokaisen ammatti ja harrastelija kokin pitää mielestäni osata tehdä hyvä hampurilainen ja se voi olla myös ravintoarvoiltaan hyvä, eli hampurilaisista ei tarvitse luopua terveellisessä ruokavaliossa.

Tänään minulla oli siis ruokahaasteena tehdä hyvä ja liikuntaa harrastavalle terveellinen hampurilainen, söin eilen Hard Rock Cafeessa tosi huonon burgerin, se oli vetinen mössö jossa sämpylän pohja oli lähes kokonaan liuennut nesteisiin, juusto oli sitkeätä ja rasvan määrä ällöttävä.

Valitsin sämpyläksi Riemujyvä sämpylän jonka on kiinteä ja maukas, pihvinä oli 2 hakatusta lihasta puristettua naudan pihviä (eli ns. patty) jotka olin maustanut merisuolalla ja mustapippurilla ja grillasin ne ilman rasvaa grillilevyllä. Pohjalle paahdetun sämpyläpohjan päälle laitoin maustekurkku viipaleen (vähäsuolainen), sen päälle kevyesti paistettuja sipulirenkaita, grillatun paksun viipaleen pihvitomaattia, hakattua makeata sipulia, salaatinlehtiä ja nokareen Heinz hampurilaiskastiketta. Sitten päälle pihvi, Julius rypsijuustoa ja paahdettu sämpylän pohjan, toinen pihvi jonka päällä pari viipaletta rapeaksi paahdettua chorizo makkaraa ja päälle paahdettu sämpylän kansi.

Oli tosi hyvää vaikka itse sanonkin 🙂

5 thoughts on “Alku on aina hankala?

  1. Patrik Selin

    On hyvä jos tulee poikkeavia ruokablogeja. Eihän noissa reseptiblogeissa ole mitään vikaa, mutta poikkeavuus on aina hyväksi. Itse pidän Yöruokaa-blogia (yoruokaa.com), joka keskittyy reseptien sijaan taitojen parantamiseen. Ja kerrotaan miksi asia kannattaa tehdä näin ja mitä siinä tapahtuu.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.