Jotakin vähän juhlallisempaa, eli Poulet en Orange (Kanaa Appelsiinissä)

Hyvän aterian valmistaminen on välittämistä. Se saattaa kuulostaa huuhaalta, mutta se että olet nähnyt vaivaa, maistuu ateriassa. Keittiöstä tuleva tuoksu, odotus ja tieto siitä, että ruoka on valmistettu sinulle, terävöittää aisteja ja koet ruuan hyvin erilaisena kuin jos söisit saman aterian keittiöpöydän äärellä tietämättä, kuka sen on valmistanut.

Juhlallisen aterian ei kuitenkaan tarvitse aina olla vaikea, alla olevaa ohjetta käytän usein, kun vetämiini ruokapajoihin tai ravintolapeleihin tarvitaan vähän juhallisempi ateria, joka on kuitenkin sellainen, että sen pystyy valmistamaan kuka tahansa.

Ohje

Poulet en Orange (Kanaa Appelsiinissä)

 • 4 Kanan/broilerin rintaleikettä
 • 1 litra appelsiinimehua
 • 4 hienoksi hakattua valkosipulin kynttä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 ½ rkl hunajaa
 • 2 rkl kanafondia
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 2-3 tl suolaa
 • ripaus vahvaa chilijauhetta
 • valkopippuria
 • rypsiöljyä paistamiseen
 • 1 Appelsiini koristeluun
 • 2 rkl kastike Maizenaa
 • (vettä)

Valmistusohjeet

Saharamiriisi: laita riisi riisikeittimeen, lisää ruokalusikallinen rypsiöljyä ja ripaus Sahramia kunnes väri on kaunis, keitin hoitaa riisin valmiiksi.

Paista rintaleikkeitä rypsiöljyssä niin että saava kevyesti väriä, siirrä rintaleikkeet uunipannuun. Laita hienoksi hakattu valkosipuli samaan öljyyn jossa paistot rintaleikkeet, paisti lyhyesti, lisää appelsiinimehu, kanafondi, soijakastike, sitruunamehu, hunaja, chili, suola ja pippuri. Keitä lientä pannulla pari minuuttia niin että ainekset sekoittuvat kunnolla, tarkista maku.

Kaada kastike uunipannussa olevien rintaleikkeiden päälle, laita 225 asteiseen uunin n. 30-40 minuutiksi, nosta kastiketta aina välillä leikkeiden päälle etteivät kuivu. Kun leikkeissä on hyvä väri, poista leikkeet kastikkeesta erilliseen astiaan, valuta kastike pannun tai kasariin siivilän läpi sekoita ja lisää kastike maizenaa, tarkista makukeitä kunnes kastike on siirappimaista (lisää vettä jos menee liian paksuksi). Kaada kastiketta leikkeiden päälle tarjoiluastiassa (voit lisätä myös kastikeeseen Sharmia jos haluat kauniin värin).Leikkaa appelsiinistä viipaleita koristeeksi ja rucolaa sivuun

4 thoughts on “Jotakin vähän juhlallisempaa, eli Poulet en Orange (Kanaa Appelsiinissä)

 1. Voi Hemmetti Olen Lemmetti

  Hyvän näköinen satsi. Ja resepti tarpeeksi selkeä ilman turhan eksoottisia aineksia, kokeiluun menee piakkoin 🙂

 2. Pörde

  Tämä menee myös mulla kokeiluun, koska aineosat ovat juuri sellaisia mistä minä tykkään! 🙂 Kiitos ihanasta ohjeesta! 🙂

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.