Lihapullat ”Vorschmack”

Vorschmack on oikeastaan liha-anjovismureke (tai liha-sillimureke) joten siitä ei ole pitkä matka lihapullareseptiin. Kaikki eivät pidä voimakkaasta Anjoviksen mausta joten tässä reseptissä on Anjovista  vain sen verran että pieni vivahde maistuu läpi. Vaikkakin tätä lihapullaversioita on syönyt myös perheen pienimmät niin se on enemmänkin aikuiseen makuun 😉

Ohje
 • 50g anjovisfileitä
 • 400g hyvää naudan tai karitsan jauhelihaa
 • 1 pieni sipuli
 • 2 tl valkosipulimurskaa
 • 2 tl sitruunamehua
 • 1 rkl worcestershire kastiketta
 • 3 rkl tomaattipyreetä
 • 1 kananmuna
 • ½ dl korppujauhoja
 • ½ tl mustapippuria
 • ½ tl suolaa
 • rypsiöljyä paistamiseen

Silppua sipuli pieneksi ja leikkaa anjovisfileet, kaada ne kulhoon ja lisää valkosipulimurska, sitruunamehu, tomaattipyree ja worscestershire kastike ja sekoita kunnolla. Lisää seokseen ensin jauheliha, sitten kananmuna, sekoita, lisää korppujauho, mustapippuri ja suola ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile öljytyin käsin seoksesta 16 reilun kokoista lihapullaa. Laita ne uunipelille ja kypsennä 175 asteisessa uunissa n.15min tai kunnes ovat kiinteitä. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista lihapullia kunnes niissä on kaunis väri.

Lisänä tarjotaan usein suolakurkkuja, perunaa ja smetanaa, mutta myös kerma tai konjakki -kastike sopii hyvin

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.