Madras Curry

Useat Intialaiset curry ruuat ovat saanet nimensä kun ravintolan keittiömestari on tehnyt tietyn alueen currystä oman tulkintansa. Tästä johtuen vaihtelu siitä mitä tietyn niminen curry sisältää on suuri, eikä toinen ole toista aidompi sillä samankaltaisten ruokien variaatiot ovat yksi intialaisen ruuan suuria rikkauksia.

Madras Currylle ominaista on lähinnä voimakas punainen väri ja chilin käyttö, siitä eteenpäin variaatiota on valtavasti. Oma versioni ei ole liian polttava ja sen vahvuus säätyy pikemminkin siitä mitä chiliä käytän eikä sen määrästä. Eli jos sinulla ei ole kaikkia näitä ainesosia niin ei hätää, voit hyvin ”tuunata” kunhan lopputulos on punainen curry ja se sisältää chiliä 🙂 Punaisen lihan tilalla voit käyttää kanaa, kasviksia tai tofua.

Ohje
 • 400g Karitsan tai naudan palapaistia
 • 2 sipulia
 • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
 • 400g tomaattimurskaa
 • 1 rkl inkivääritahnaa
 • 1 tl jauhettua kuminaa
 • 2 tl jauhettua juustokuminaa
 • 1 rkl jauhettua korianteria
 • 1 rkl garam masala mausteseosta
 • 2 tl hienonnettua chiliä
 • 1 tl kurkumaa
 • 1 rkl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • ½ tl mustapippuria
 • 4 rkl tomaattipyreetä
 • 1 dl kookoskermaa
 • 1 rkl punaista currytahnaa
 • 2 tl tamarinditahnaa
 • oliiviöljyä (tai voita)
 • (orgaanista elintarvikeväriä)

Pilko sipuli ja murskaa valkosipuli, kuumenna pannussa oliiviöljyjä (tai voita) lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja lämmitä hetki, lisää kumina, juustokumina, korianteri, garam masala, chili, kurkuma, mustapippuri. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa ja mausteet tuoksuvat kunnolla. Siirrä seos sivuun. Kuumenna pannussa oliiviöljyä ja paista palapaisti kolmessa erässä niin että pinta on ruskea. Sekoita liha ja sipuli/mausteseos uunipannussa (tai padassa) lisää tomaattipyree paista hetki, lisää kookoskerma, tamarinditahna, suola, sokeri ja punainen currytahna ja lopuksi tomaattimurska, anna hautua levyllä tai uunissa vähintään tunti tai kunnes liha on mureata (lisää kookoskermaa jos on liian paksua).

Tässä ateriassa värillä on väliä eli jos väri ei ole tarpeeksi punainen voit käyttää lisänä orgaanista elintarvikeväriä.

Tarjoile basmati riisin kanssa ja ripottele halutessa päälle tuoretta korianteria

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.