Broilerin Grillipihvi

Broileri tai kana on oiva grilliherkku. Haasteena on vain usein se, että liha kuivaa tai jää sisältä mauttomaksi. Yksi ratkaisu on tehdä broilerin jauhelihapihvejä, mutta niissäkin on omat haasteensa: Jos taikina on märkää pihvit hajoavat ja tai jos taikinaan ei lisää nestettä, pihvit jäävät liian kuiviksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä ohjeessa olen ottanut avuksi kaurahiutaleet ja dijon-sinapin. Kaurahiutaleet sitovat taikinaan hyvin kosteutta, sinappi puolestaan emulgoi ainekset niin, että paistaessa pihvien koostumus on lähes kokolihamainen. Lisäksi molemmat antavat makua.

Ohje
  • 400g Broilerin jauhelihaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl dijon sinappia
  • 1 kananmuna
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 ½ rkl soijakastiketta
  • ripaus mustapippuria
  • ruokaöljyä

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja anna turpoa 30 min. Öljyä kädet hyvin ja muodosta taikinasta 5 pihviä (voit muotoilla ne broilerin rintaleikkeiden muotoiseksi). Aseta pihvit keskikuumalle grillille ja sivele niitä reilusti ruokaöljyllä (tai öljyisellä grillikastikkeella) ja anna kypsyä kunnes nestettä tirisee pihvistä läpi.

Voit käyttää vähemmän sinappia, jos et halua että sen maku tulee läpi. Pihvi ei ole silloin niin kiinteä, mutta toisaalta antaa tilaa muille mauille. Tämä on perusohje voit tuunata sitä lisäämällä esim currya, BBQ kastiketta tai chiliä.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.