Jauhelihacouscous

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Couscous on todella monipuolinen lisäke, se imee itseensä nestettä nopeasti ja on kypsää hetkessä. Tästä joutuen siihen tarttuu maut hyvin, ja se on ihanteelinen silloin kun halutaan irtonainen ja helppo ruoka jota voi syödä vaikka sormin.

Couscuos on hyvin läheistä sukua pastalle, se valmistetaan karkeasta durumvehnästä pyörittelemällä kunnes siitä tulee ryynimäistä. Teollisesti valmistetulla couscousilla on nopea kypsennysaika, joka vähän vaihtelee sen mukaan kuinka karkeata sen rakenne on. Huom! meillä myytävä couscous on lähes aina pika-couscousia jonka kypsymisaika on todella lyhyt.

Ohje

 • 400g karitsan, broilerin tai naudan jauhelihaa
 • 2 sipulia
 • 6 valkosipulin kynttä
 • 300g kypsiä kikherneitä
 • 1 tl makeaa savupaprikajauhetta
 • 2 tl juustokuminaa
 • ½ tl muskottipähkinäjauhetta
 • 2 mg kardemummaa
 • ½ tl mustapippuria
 • ½ tl kurkumaa
 • 2 tl savusuolaa
 • ½ tl sokeria
 • ½ tl harissatahnaa (tai chilitahnaa)
 • 1 rkl fondia (liha, kasvis tai kana)
 • 2 rkl sitruunamehua
 • 4 dl vettä
 • 3 dl couscousia (kuivana)
 • ripaus sahramia väriä antamaan
 • oliiviöljyä paistamiseen

Pilko sipulit ja valkosipulit. Laita isoon pannuun tai wokkiin niin paljon oliiviöljyä että pohja peittyy. Paista sipuli/valkosipuli seosta niin kauan että sipuli on läpikuultavaa. Lisää jauheliha ja jatka paistamista kunnes liha on saanut hiukan väriä. Lisää savupaprikajauhe, juustokumina, muskottipähkinäjauhe, kardemumma, mustapippuri, kurkuma ja harissatahna. Paista hetki niin että mausteet alkavat tuoksua, lisää vesi, valutetut kikherneet, savusuola, sokeri, sahrami, fondi ja sitruunamehu, sekoita. Kun seos kiehuu, lisää couscous, anna kiehua hiljaa kunnes couscous on imenyt itseensä kaiken nesteen (n. 4-6 min).

Tarjoile sellaisenaan tai leivän ja hummuksen kera.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.