Simon jauhelihapihvit, sekavihannes-spagetti ja kastike

Kun olin vielä pieni poika, niin meillä kotona isäpuoleni Simo teki lähes aina ruuan. Simon ruoka oli maittavaa, rehtiä ja sitä oli paljon.

Yksi Simon bravuureja oli jauhelihapihvit, niiden ”salaisuus” oli siinä että päämauste oli liotettu lihaliemikuution, tämä oli näppärä ja nopea tapaa maustaa jauheliha ja antoi pihveihin hyvin vahvan lihan maun. Tämä samalla nosti omaa rimaani siitä miltä jauhelihapihvien tulisi maistua. Nykyjään meillä on käytössä paremmat ainekset, ja vaikka myös lihaliemikuutioiden maku ja monipuolisuus on parantunut, niin hienoin lihan maku pihveihin tulee kun käyttää fondi nesteitä tai annosfondi kuutioita.

Toinen ruoka jota poikana mielellään söin, oli spagetti jossa ei ollut muita mausteita kuin voi tai liha/kasviliemi, tämä oli samalla myös yksi ensimmäisiä ruokia joita opin itse tekemään. Pysyäksemme nostalgia linjalla niin nyt joukossa on kasviliemi -annosfondin lisäksi pussillinen sekavihanneksia joka antaa tähän ”kesäkeitto” tyypisen vivahteen. Voit tarjota sekavihannesspagetin alkuruokana tai lisäkkeenä.

Punaviini sipulikastike on muuten vain klassinen kastike ja tällä kertaa siihen lisää makua antoi yrtti –annosfondi.

Ainekset

Simon jauhelihapihvi

 • 400 g Naudan jauhelihaa
 • 1 kananmuna
 • ½ dl korppujauhoja
 • 2 rkl vettä
 • 1 Knorr Fond ”du Chef” Rich Beef  -annosfondi
 • ½ tl suolaa
 • 2 g mustapippuria
 • ruokaöljyä paistamiseen

Sekavihannes spagetti

 • 150g spagettia (kuivana)
 • 1 Knorr Fond ”du Chef” Vegetable –annosfondi
 • 1 pussi (250g) pakastettuja sekavihanneksia (kukkakaali, porkkana, vihreä papu ja herne)

Yrttinen punaviini sipulikastike

 • 1 pieni sipuli
 • 1 Knorr Fond ”du Chef” Herbs –annosfondi
 • 2 ½ dl punaviiniä
 • ½ tl suolaa
 • 2 tl hunajaa
 • 2 g mustapippuria
 • 1 rkl kastikemaizeenaa
 • ruokaöljyä paistamiseen

Ohjeet

Simon jauhelihapihvi (5 kpl)

Liota annosfondi 2 lähes kiehuvaan veteen (2 rkl), anna jäähtyä kunnolla. Sekoita korppujauhot, kananmuna, liotettu Rich Beef  -annosfondi, suola ja mustapippuri, anna vetäytyä 30 minuuttia. Muotoile massasta 5 pihviä, paista ne runsaassa ruokaöljyssä niin että ovat kunnolla ruskeat.

Sekavihannes spagetti

Ota sekavihannekset sulamaan. Keitä spagetti lähes kypsäksi (-2 minuuttia keitto-ohjeesta), valuta se niin että kattilan pohjaan jää n. ½ – 1 dl vettä. Lisää Vegetable –annosfondi ja sekoita kunnolla, lisää sulatetut pakastevihannekset ja anna hauta alhaisella lämmöllä 2-3 min.

Yrttinen punaviini sipulikastike

Pilko sipuli, laita paistinpannuun tai kasariin sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, paista sipuleita kunnes niissä on väriä. Lisää punaviini, herbs –annosfondi , suola, mustapippuri ja hunaja, anna kiehua, lisää kastikemaizena ja anna kiehua hiljalleen kunnes kastike on sopivan paksua.

Osallistuin tällä ohjeella Knorr Fond du Chef, suvun paras resepti -blogihaasteeseen. Ohjeen ainekset on saatu kilpailun järjestäjältä.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.