CurryBroileria rahkassa

Rahka on jälleen muodissa, ja hyvä näin, sillä se on monipuolinen raaka-aine jossa on paljon proteiinia ja useimmiten hyvin vähän rasvaa. Rahkaa kutsutiin aikoinaan ”uunipiimäksi” joka mielestäni hyvin kuvaa sen piimämäistä happamuusastetta.

currybroileria rahkassa

Teen usein peruscurryä jossa käytän vaihdellen kookosmaitoa, jogurttia tai kermaa. Nyt kokeilin rahkaa ja lopputulos oli oikein hyvä, joten menee jatkoon!

Ainekset

 • 300g broilerin fileesuikaleita
 • 6 tl mietoa Currytahnaa
 • 250g rasvatonta rahkaa
 • 1 iso sipuli
 • 2 tl Garam masala mausteseosta
 • 3 tl valkosipulimurskaa
 • 2 tl inkivääritahnaa
 • 2 tl sitruunamehua
 • 1 dl vettä
 • 1 ½ tl suolaa
 • 2 tl kastikemaizenaa
 • Rypsiöljyä paistamiseen

Ohje

Ota rahka jääkaapista noin tunti ennen valmistamista. Aloita pilkkomalla sipuli.  Kulota sipulia, valkosipulimurskaa ja inkivääritahnaa hetken öljyssä (isossa paistinpannussa tai wokissa) niin että sipuli on läpikuultavaa. Lisää broilerisuikaleet ja jatka paistamista kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.

Vähennä keittolevyn lämpöä ja lisää Garam masala, currytahna, sitruuna ja suola, nosta lämpöä varovasti ja paista kunnes seos on saanut väriä. Vähennä taas lämpöä ja lisää vesi sekoita kunnolla ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä n.10 min. Lisää lopuksi huonelämmin rahka ja kastikemaizena ja anna kiehua alhaisella lämmöllä 10 minuuttia, anna hetken levätä ja tarjoille esim. riisin kanssa.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.