Massaman Curry

Eräs parhaista curry ruuista mitä tiedän on Thaimaalinen Massaman Curry. Siinä yhdistyy Thaimaalaisia, Intialaisia ja Afrikkalaisia makuja, ja lopputulos on todella herkullinen ja aromaattinen.

Massaman Curry

Käytetty currytahna vaikuttaa todella paljon makuun, kun tahna on hyvää niin ei juurikaan tarvita muita mausteita. Aasialaisesta ruokakaupasta ostetut tahnat ovat yleensä parhaita ja niissä on myös enemmän tulisuutta kuin markettien tahnoissa. Markettien Massaman currytahnan käyttö ei ole kuitenkaan häpeä, mutta sitä pitää yleensä käyttää lähes tuplasti enemmän. Ohjeessa 2 rkl currytahnaa on mitoitettu Aasialaisen ruokakaupan tahnalle ja 4 rkl marketti tahnalle.

Ainekset

 • 400g broileria (filee, paisti tai reisi)
 • 1 sipuli
 • 4 tl inkivääritahnaa
 • 4 tl valkosipulitahnaa
 • 2 Kiinteää perunaa (rosamunda)
 • 1 dl cashewpähkinöitä
 • 400g kookosmaitoa (1 purkki)
 • 1 dl vettä
 • 2-4 rkl Massaman currytahnaa
 • 1 rkl tamarinditahna
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 2 tl suolaa
 • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
 • Kasviöljyä paistamiseen

Ohje

Paloittele broileri noin 5×5 cm paloihin (tai osta valmiiksi paloitettuna), paloittele sipuli ja perunat. Laita isoon paistinpannuun tai wokkiin sen verran ruokaöljyä että pohja peittyy, lisää paahdettu seesamiöljy. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä sen verran että sipuli on läpikuultavaa.

Lisää broileripalat ja jatka paistamista kunnes ovat kokonaan vaaleita ja niissä on vähän paistopintaa, lisää Massaman curry tahna ja paista hetki niin että tahna tuoksuu, lisää perunat ja vesi. Lisää tamarinditahna, sitruunamehu ja suola, kääntele hetki. Lisää kookosmaito, anna hautua miedolla lämmöllä 20 minuuttia (lisää vettä jos on liian paksua). Lisää cashewpähkinät ja anna kiehua vielä pari minuuttia

Tarjoile Basamati riisin kera

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.