Kiinalaiset lihapullat

Kiinalainen viismauste antaa arkisille lihapullille eksoottisen vivahteen jossa maistuu mm. tähtianis, fenkoli ja neilikka. Viismaustetta on hiukan haasteellista saada ostettua valmiina Suomesta, itse ostan omani Hakaniemen hallista (tai teen itse). Kiinalaisia lihapullia voi syödä sellaisenaan, tumman soijapohjaisen kastikkeen kanssa tai käyttää wokki-ruuissa.

Kiinalaiset lihapullat

Ainekset

 • 400g jauhelihaa
 • 1 kananmuna
 • 3 rkl korppujauhoja
 • 3 salottisipulia
 • 1 tl valkosipulitahnaa
 • 1 tl inkivääritahnaa
 • 1 tl Kiinalaista viismaustetta
 • 2 tl soijakastiketta
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl paahdettua seesamiöljyä
 • Ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Silppua salottisipuli. Sekoista kaikki ainekset kulhossa, muotoille taikinasta lihapullia ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Kypsennä 200 asetteisessa uunissa 15 minuuttia. Paista tämän jälkeen lihapullia wokissa tai isossa paistinpannussa niin että saavat väriä.

Kiinalaiset lihapullat wok

Itse tehty viismauste

Jos et löydä valmista viismausetetta voit tehdä sen myös itse sekoittamalla saman määrän jauhettua tähtianista, kanelia, sichuaninpippuria, fenkolia ja neilikkaa keskenään ja paahtaa niitä hetken kuivalla paistinpannulla.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.