Mustapapupihvit

Mustapapupihvit

Mustapapupihvi on yleinen kasvisvaihtoehtona hampurilaisissa. Mutta ne ovat niin herkullisia että niistä on tullut ihan itsenäinen ruoka eikä pelkkä vaihtoehto. Valmistan mustapapupihvejä myös niin että niitä syödään kastikkeen ja peruneiden kanssa.

Tästä reseptistä tulee aika löysä taikina joten esikypsennän pihvit uunissa jotta ne kiinteytyvät ennen paistamista, mustapapuun tulee herkullinen maku kun sen paistaa rasvassa joten en suosittele valmistamista pelkästään uunissa. Kanamunan voi jättää pois, mutta paistamisvaiheessa pitää silloin olla eritysen tarkkana sillä pihvit murenevat helposti.

Ainekset

 • 2 purkkia mustapapuja (valutettuna noin 500g)
 • ½ dl oliiviöljyä
 • 1 kananmuna
 • 1 dl tummaa soijarouhetta
 • ½ dl korppujauhoja
 • 2 tl valkosipulitahnaa
 • 1 tl savupaprika jauhetta
 • ½ tl sinappijauhetta
 • 1 – 1 ½ tl suolaa
 • ½ tl mustapippuria
 • 2 rkl soijakastiketta
 • Ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Murskaa valutetut pavut haarukalla tai sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljy ja kananmuna, sekoita kunnolla. Lisää soijarouhe, korppujauho, valkosipulitahna, savupaprika jauhe, sinappijauhe, suola, mustapippuri ja soijakastike. Anna turpoa 20 minuuttia.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Muotoile öljyisillä käsillä pihvejä ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipelille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia, ota uunista pois ja anna vielä vetäytyä 10 minuuttia.

Paista pihvit runsaassa ruokaöljyssä kunnes niissä on kaunis paahtunut pinta.

Mustapapupihvit

Mustapapupihivit ovat erinomaisia hampurilaispihvejä

 

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.