Nakkigulassi -keitto

Olen ollut sitkeän flunssan kourissa ja silloin rupeaa tekemään mieli keittoa! Yksi parhaita lohtukeittoja on gulassikeitto, mutta kun on flunssa haluaa päästä vähän helpommalla joten nakit pelastavat päivän ?

nakkigulassi keitto

Ainekset

 • 400g nakkeja
 • 2 punaista paprikaa
 • 2 porkkanaa
 • 2 perunaa
 • 1 iso sipuli
 • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
 • 1 litra vettä
 • 2 rkl makeaa savupaprika jauhetta
 • 50g tomaattipyreettä
 • 1 lihaliemikuutio
 • ½ tl mustapippuria
 • 1 laakerinlehti
 • 2 tl balsamicoa
 • 2 tl suolaa
 • ruokaöljyä

Ohje

Pilko nakit, suikaloi paprikat, kuutio porkkanat ja perunat, pilko sipulit ja murskaa valkosipulit. Laita paistinpannuun sen verran ruokaöljyä ett pohja peittyy, lisää pilkottu sipuli ja murskattu valkosipuli, paista kunnes sipuli on hiukan läpikuultavaa. Lisää sukuloitu paprika ja jatka paistamistaa kunnes paprika on hiukan pehmennyt ja sipulissa on väriä. Lisää tomaattipyree ja savupaprika jauhe, sekoita hetki.

Kaada sipuli-paprika seos keittokattilaan, lisää litra vettä, lihaliemikuutio, porkkanakuutiot, perunakuutiot, mustapippuri, laakerinlehti, suola ja balsamico. Anna kiehua kannen alla 35 minuuttia tai kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä. Lisää pilkotut nakit ja anna kiehua vielä 10 minuuttia ilman kantta.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.