Hummuksella täytetyt jauhelihapihvit

Tämä pihvi syntyi aikoinaan kun halusin juustolla täytetyille ”juicy lucy” jauhelihapihveille terveellisemmän vaihtoehdon. Tämä jäi kuitenkin ruokavalioomme ihan oman ruokanaan ja kehitin sitä pikkuhiljaa niin että maku muistuttaa jonkun verran falfel:ejä.

Näihin tehdään ns. tiivit jauhelihapihvit eli pihvit joissa on aika vähän nestettä, näin täyte pysyy hyvin sisällä ja pihvi ei hajoa paistaessa. Käytä mielellään vähän rasvaisempaa jauhelihaa niin maku on mehevämpi (vaikka se vähän kumoakin tuota terveellisyys pointtia)

Hummuksella täytetty jauhelihapihvi

Ainekset

 • 300 naudan tai lampaan jauhelihaa
 • 1 kananmuna
 • ½ dl korppujauhoja
 • 2 tl juustokuminaa
 • 1 tl kuivattua persiljaa
 • 1 tl kuivattu korianteria
 • 1 ½ tl suolaa
 • 2 tl sitruunamehua
 • 1 rkl soijakastiketta
 • 4 tl hummusta
 • Kasviöljyä paistamiseen

Ohje

Sekoita jauheliha, kananmuna ja korppujauho. Lisää juustokumina, persilja, korianteria, suola, sitruunamehu ja soijakastike. Sekoita kunnolla ja anna taikinan levätä hetki. Muotoile taikinasta 4 pihviä, laita pihvin keskelle 2 tl hummusta, laita päälle toinen pihvi ja nipistä sormilla taikina umpeen reunoista. Tee samalla tavalla toinen ”kerrospihvi”.

Paista pihvejä reilussa öljyssä pannulla keski tai alhaisella lämmöllä vähintään 5 minuuttia per puoli.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.