Ruokamatka Suomen luontoon – Ravintola olo

Olon maistelumenu on reilun kahden tunnin makumatka Suomen luontoon. 5.5.17 menulla oli 15 kohtaa sisältäen mm. partaveitsisimpukkaa, karistaa, poron sydäntä, kuhaa, kuningasrapua, vuohenmaitoa, koivua, mäntyä, kuusta….

Jo sisääntulo oli vaikuttava, henkilökunta on näkyvillä ja hienovaraisen ystävällistä. Koko menuun aikana asiakkaasta pidetään tosi hyvää huolta, jokainen ruokalaji esitellään ammattitaitoisesti ja kysymyksiin vastaten.

Missään vaiheessa ei tarvinut odotella mitään tai kutsua ketään paikalle vaan joku oli aina lähellä. Tunnelma on ystävällinen ja kunnioittavan kotoisa. Ruokalajit tulevat pöytään aika vauhdilla, mutta useimmat niistä ovatkin vain muutaman suupala kokoisia joten reipas tahti on tarpeen. Myös juomapuoli hoitui esimerkillisesti ja asiakkaan makumieltymyksiin osattiin reagoida todella hyvin.

Ja sitten ne maut! Minulla on ollut suuri onni saada syödä monessa huippuravintolassa ja olen oppinut olemaan hiukan varauksellinen Michelin tähden ravintoloissa (liika yrittäminen ja samalla riskien välttäminen ei sovi yhteen). Mutta nyt täytyy sanoa että oli yksi elämäni upeimpia illallisia, söin sellaista jota en ehkä normaalisti söisi, yllätyin, kummastuin ja nautin.

Koko aika oli sellainen olo että metsä on lähellä ja tunnelma, maut ja esillepano olivat erittäin Suomalaisia. Yksityiskohtiin paneutuminen ja kädentaidot olivat huippuluokkaa, mikään ei ollut väkisin väännettyä tai teennäistä.

Ruis ja Gruyère keksejä

Partaveitsisimpukkaa ja salaatia

Partaveitsisimpukkaa ja salaatia Lindrothin puutarhasta

Kananmaksaa, kanannahkaa ja kanaleintä

Kananmaksaa, kanannahkaa ja kanaleintä

Sienipiiras

Sienipiiras

Emmer-mannaa ja poron sydäntä

Emmer-mannaa ja poron sydäntä

Olon leipää, juuriselleriä ja karitsan potkaa

Olon leipää, juuriselleriä ja karitsan potkaa

Kuhaa, retiisiä ja fenkolia

Kuhaa, retiisiä ja fenkolia

Koivua, kuusta ja mäntyä

Koivua, kuusta ja mäntyä

Karamellipuffetti ja mustaherukkatoffee

Karamellipuffetti ja mustaherukkatoffee

Illan jälkeen oli hyvä olo ja sellainen tunne että iltaan sijoitettu aika ja raha oli todellakin sen arvoista. Asiakaskunta oli hyvin kansainvälistä ja aina välillä kuului ilon purskahduksia monella eri kiellä, tämä on ravintola joista meidän suomalaisten kannatta olla ylpeitä. Eli jos olette hakemassa todellista ruokaelämystä ja teillä on aikaa ja uteliaisuutta, suosittelen lämpimästi.

Ravintola OlO

Pohjoisesplanadi 5
00170 Helsinki

(Kuvat on otettu älypuhelimella)

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.