Aikuisten ketsuppi

Kesäketsupin valmistamisesta on tullut meillä vähän samanlainen perinne kuin joulusinapista. Tällä kertaa teimme aikuiseen makuun sopivan ketsupin joka sopii erityisen hyvin lihaisan makkaran tai grillatun lihan kanssa.

aikuisten ketsuppi

Ainekset

  • 2 tl valkosipulitahnaa (tai 2-3 murskattua valkosipulikynttä)
  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 50g tomaattipyreetä
  • 500g paseerattua tomaattia
  • 3 tl suolaa
  • 3 rkl valkoviinietikkaa
  • 5 rkl tummaa Muscovado ruoksokeria
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 tl Sriracha chilikastiketta
  • 1 rkl maizena suurustetta

Ohje

Käytä paistokasaria, isoa paistinpannua tai wok pannua. Laita oliiviöljy pannuun ja kun se on vähän lämmennyt lisää valkosipuli, paista valkosipulia keskilämmöllä kunnes siihen alkaa tulla paistopintaa (älä anna palaa), lisää tomaattipyree ja kääntele hetken (vähentää pyreen kitkeryyttä). Lisää paseerattu tomaatti, valkoviinietikka, ruokosokeri, suola, punaviini, Sriracha chilikastike ja kun seos kiehuu maizena suuruste.

Anna seoksen kiehua n.10 min tai kunnes se on sopivan paksua. Kaada seos lasipurkkiin tai pulloon ja anna jäähtyä. Laita ketsuppi jääkaappiin vähintään 12 tunniksi mutta parempaa siitä tulee jos annat sen olla jääkaapissa yli 48 tuntia.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.