Chili con Kalkkuna

Tämä chili ei ole poltavan vahvaa jos sen tekee ohjeen mukaisesti. Tämä on tarkoituskin, sillä mausteita voi aina lisätä, mutta pois niitä ei saa, joten teen chili ruuat yleensä niin että ne ovat lähes kaikkien syötävissä, ja jos suu on tottunut vahvempaan niin tulisuutta voi aina lisätä pöydässä.

Kalkkunan jauhelihaa imee itseensä hyvin makuja ja on usein ”lihaisampi” kuin kanan/broilerin jauheliha. Se sopii erinomaisesti vahvan makuisiin ruokiin kuten chiliruokiin ja curryihin. Kalkkuna on hyvä proteiinin lähde, kevyttä, vähärasvaista (ja sekin pääasiassa pehmeää rasvaa) ja se pitää nälän hyvin poissa. Minulla on juuri menossa kevennyskausi joten kalkkunaa löytyy usein lautaselta 🙂

Chili con Kalkkuna

Ainekset

 • 1 sipuli
 • 4 tl valkosipulitahnaa
 • 400g kalkkunan jauhelihaa
 • 1 purkki (n. 400g) kidneypapuja chilikastikkeessa (tai muita papuja tomaatti/chilikastikkeessa)
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 2 tl paahdettua seesamiöljyä
 • 4 rkl tomaattipyreetä
 • 1 tl makeaa savupaprikajauhetta
 • 1 ½ dl vettä
 • 2 tl balsamico etikkaa
 • 2 tl soijakastiketta
 • 2 tl sitruunamehua
 • 1  tl suolaa
 • ½  – 1 tl punaista chilitahnaa
 • 2 tl chilimausteseosta
 • Ripaus mustapippuria
 • (pilkottua chiliä ja ruohosipulia koristamiseen)

Ohje

Pilko sipuli, laita rypsiöljy ja paahdettu seesamiöljy paistinpannuun ja kun se on kuumaa lisää pilkottu sipuli ja valkosipulitahna. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää kalkkunan jauheliha ja jatka paistamista kunnes jauheliha on saanut väriä.

Lisää tomaattipyree ja savupaprikajauhe ja paista noin minuutti. Lisää vesi, balsamico, soijakastike, sitruunamehu, suola, chilitahna, chilimausteseos ja mustapippuri, sekoita ja lisää pavut. Sekoita kunnolla ja anna hautua noin 5 minuuttia (lisää vettä jos liian paksua). Voit halutessani koristaa chilin esimerkiksi kuivatuilla tai tuoreilla chileillä  ja ruohoipulilla.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.