Speltti-kaura sämpylät

Terveellisiä spelttijauhoja voi käyttää lähes kuten vehnäjauhoja, suurin ero on maussa, speltti maistuu vähän pähkinäiseltä mikä ei ole kaikkien makuun. Mutta omasta mielestäni maku sopii erinomaisesti etenkin suolaisiin leivonnaisiin.

Speltti-kaura sämpylät

Ainekset

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa (n.11g)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 ½ dl pika kaurahiutaleita
  • noin 5 dl täysjyvä spelttijauhoja
  • 2 rkl rypsiöljyä

Ohje

Laita ensin kulhoon reilusti kädenlämpöinen maito, lisää siihen hiivaa ja sokeri ja anna seistä 10min. Lisää kaurahiutaleet, suola, huonelämpöinen rypsiöljy ja 3dl spelttijauhoista, vaivaa kokoon. Kun taikina on yhtenäinen massa niin lisää loput spelttijauhot. Vaivaa kunnolla kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista (lisää spelttijauhoja jos tarve).  Anna kohta lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

Tee taikinasta tanko jonka leikkaat 6-7 osaan, pyöritä paloista sämpylät. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipelille lämpimään paikaan kohomaan 15-30 minuutiksi. Sivelle vedellä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15min. Laita päälle hiukan spelttijauhoja ja anna jäähtyä liinan alla.

2 thoughts on “Speltti-kaura sämpylät

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.