Broileribolognese

Broileribolognese

Käytän broilerin jauhelihaa ruuanlaitossa usein, se sopii useimpiin ruokiin joissa käytetään punaisesta lihasta tehtyä jauheliha. Broilerin jauhelihaa vaati usein vähän enemmän mausteita ja sen kypsymisaika on paljon lyhyempi. Broilerin jauhelista tehty bolognese -kastike on meillä kestosuosikki 😊

Ainekset

 • 400g broilerin jauhelihaa
 • 1 iso sipuli
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 70g tomaattipyreetä
 • 1 dl vettä
 • 400g tomaattimurskaa
 • 1 dl vettä
 • 1 rkl kuivattua basilikaa
 • 1 rkl kuivattua oreganoa
 • ¾ tl mustapippuria
 • 2 tl balsamico etikkaa
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 2 tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • oliiviöljyä

Ohje

Pilko sipuli ja valkosipuli, laita pannuun oliiviöljyä niin että pohja peittyy ja kun se on lämmintä lisää sipulit ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää broilerin jauheliha, jatka paistamista kunnes sipuli on saanut hiukan väriä.

Lisää tomaattipyree, oregano ja basilika, paista noin 30 sekunttia, näin yrtit irrottavat rasvansa ja maku voimistuu ja pyree ei jää kitkeräksi. Lisää vesi ja sekoita niin että maut irtoaa pannun pohjasta, lisää tomaattimurska, sitruunamehu, balsamico, suola, sokeri ja mustapippuri. Vähennä lämpöä ja anna hautua alhaisella lämmöllä mielellään 20 minuutia (lisää vettä jos on liian paksua).

Tarjoille haluamasi pastan kanssa (kuvassa pappardelle).

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.