Sloppy Joe -hampurilainen

Sloppy Joe -hampurilainen

Sloppy Joe on paahdettu hampurilaissämpylä jonka välissä on ”bolognese” tyyppinen jauhelihakastike. Meillä Sloppy Joe ”hampurilaisia” valmistetaan usein tähteistä, eli edellisen päivän bolognesekastikkeen jämistä ja vähän kuivaneista hampurilaissämpylöistä. Mutta ne voi hyvin valmistaa myös tuoreeltaan.

Ainekset

Jauhelihakastike

 • 400g jauhelihaa
 • 1 iso sipuli
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 70g tomaattipyreetä
 • 1 dl vettä
 • 400g tomaattimurskaa
 • 1 dl vettä
 • 2 rkl pizzamaustetta
 • ¾ tl rouhittu mustapippuria
 • 2 tl worchesterkastiketta
 • 2 tl sitruunamehua
 • 2 tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • oliiviöljyä paistamiseen

Muut ainekset

 • Juustoviipaleita
 • Hampurilaissämpylöitä
 • Suolakurkkuviipaleita
 • Salaatinlehtiä

Ohje

Jauhelihakastike

Pilko sipuli ja valkosipuli, laita pannuun oliiviöljyä niin että pohja peittyy ja kun se on lämmintä lisää sipulit ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää jauheliha, jatka paistamista kunnes sipuli on saanut hiukan väriä.

Lisää tomaattipyree ja pizzamauste, paista noin 30 sekuntia, näin mausteyrtit irrottavat rasvansa ja maku voimistuu ja pyree ei jää kitkeräksi. Lisää vesi ja sekoita niin että maut irtoaa pannun pohjasta, lisää tomaattimurska, sitruunamehu, worchesterkastike, suola, sokeri ja mustapippuri. Vähennä lämpöä ja anna hautua alhaisella lämmöllä mielellään 20 minuutia (lisää vettä jos on liian paksua).

Kokoamisohje

Paahda halkaistut hampurilaissämpylät (esimerkiksi, grillissä, uunissa tai leivänpaahtimessa), laita alakanteen pari suolakurkkuviipaletta ja salaatinlehtiä ja lisää päälle runsaasti lämmintä jauhelihakastiketta ja juustoviipale, ja sitten yläkansi.

Tarjoile sellaisenaan tai ranskallisten perunoiden kanssa.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.