padassa haudutettu chili con carne

Padassa haudutettu Chili con Carne

Aika usein chili con carne tehdään jauhelihasta. Tällä kertaa kyseessä on kuitenkin ”pyhäversio” jossa käytän naudan paistisuikaleita ja chorizo makkaraa. Haudutan tätä chili con carnea vähintään 80 minuuttia uunissa jotta maut ehtii kunnolla imeytyä ja liha on tosi mureata.

Ainekset

 • 500g naudan paistisuikaleita (tai muita naudan kokolihasuikaleita)
 • 100g chriozo makkaraa
 • 1 purkki kidneypapuja nesteessä
 • 2 sipulia
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 2 dl punaviiniä
 • 70g tomaattipyreetä
 • ½ tl makeaa savupaprikajauhetta
 • 1 rkl chilimausteseosta (sitä mietoa kaupan maustehyllystä)
 • 2 tl Smokey Sriracha chilikastiketta
 • 3 dl vettä
 • 2 tl lime mehua
 • 1 rkl fondia (liha tai kasvis)
 • 1 tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • 2 tl balsamic etikkaa
 • oliiviöljyä

Ohje

Pilko sipuli ja valkosipuli, kuutioi tai suikaloi chorizo makkara. Laita isoon paistinpannuun sen verran oliiviöljyä että pohja peittyy, kun öljy on lämmintä lisää pilkottu sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää chorizo ja jatka paistamista kunnes chorizosta irtoaa rasvaa. Lisää naudan suikaleet ja jatka paistamista kunnes niissä on vähän paistopintaa.

Lisää tomaattipyree, lime mehu, chilimausteseos, smokey sriracha ja makea savupaprikajauhe. Paista noin minuutti (chilin paistaminen voi ärsyttää silmiä joten ole varovainen). Lisää punaviini ja sekoita niin että kaikki pannun pohjalla oleva maku tulee mukaan.

Laita seos kannelliseen uuninkestävään pataan tai vuokaan, lisää vesi, fondi, suola, sokeri ja balasamic etikkaa. Peitä kannella ja laita 175 asteiseen uuniin vähintään tunniksi. Valuta kidneypavut (neste on suolaista) ja lisää ne seokseen, lisää vettä jos on liian paksua. Laita takaisin uuniin 20 minuutiksi.

Perinteisesti chili con carne nautitaan riisin kanssa, mutta se sopii hyvin myös esimerkiksi burriton tai letun täytteeksi.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.