Munkit Ilmafriteerauskeittimellä

Munkit Ilmafriteerauskeittimellä

Hankin joitain kuukausia siiten ilmafriteerauskeittimen. Olen tehnyt sillä useimpia ruokia joita normaalisti tehtäisiin uppopaistamalla ja lopputulos on ollut lähes aina todella hyvä. Tänään on vappuaatto joten mietin voiko sillä tehdä myös vähän terveelisemmät vappumunkit? No kyllä voi 😀

Munkkitaikina on sama taikina kuin pullataikina joten otin esille myös toisen keittiölaitteen ja tein pullataikinan leipäkoneella, voit toki käyttää ihan mitä tahansa muuttaa pullataikinaa (myös gluteenitonta).

Ainoa muu lisäväline oli vuokaspray jolla munkkien pinnalle saa näppärästi sen verran rasvaa että sokeri tarttuu niihin ja niihin tulee kaunis väri.

Ainekset

  • pullataikina
  • vuokaspray (tai rypsiöljyä)
  • kidesokeria (tai hienosokeria)
  • ilmafriteerauskeitin

Ohje

Tee pullataikina ihan normaalisti (tai käytä valmista taikinaa), ja pyöräytä siitä noin puolen munkin kokoisia pullia, anna kohota lämpimässä paikassa kunnes ovat tuplautuneet. Suihkuta vuokasprayllä (tai voitele varovasti rypsiöljyllä).

Laita ilmafriteerauskeittimeen 3-4 pullaa kerralla (riippuu keittimen koosta) ja anna niiden kypsyä 190 asteessa noin 8 minuuttia, tarkista aina välillä väri. Kun ovat ”munkin väriset” poista ne keittimestä ja suihkuta jälleen vuokasprayllä (tai voitele rypsiöljyllä).

Kun munkit ovat jäähtyneet sen verran että voi käsitellä niitä, kierrätä niitä kidesokerissa (itselläni ei ollut kidesokeria kaapissa joten käytin vähän karkeampaa hienosokeria).

Tosista prosessi kunnes kaikki munkit on paistettu 😊

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.