Vaniljakastike

Vaniljakastike

Vaniljakastike on tosi helppo tehdä itse kunhan on vähän kärsivällinen. Sitä on sekoitettava koko ajan valmistusvaiheessa, eikä sitä saa silloin jättää vartioimatta hetkeäkään (älä someta, puhu puhelimessa tms. 😊 ).

Itse tehdyssä vaniljakastikkeessa voit helposti säätää vaniljamaun vahvuutta. Itse pidän aika vahvasta mausta, mutta voit käytää esim. vain 2 tlk vaniljasokeria jos halua miedomman maun.

Käytä oikeaa vaniljasokeria (ei vanilliinisokeria), oikean vaniljasokerin erottaa siitä että sen joukossa on mustia pilkkuja. Älä käytä kastikkeessa myöskään keinotekoista vanilja aromia tai uutetta sillä ne sisältävät usein etanolia joka ei ole hyväksi kastikkeen koostumukselle ja siitä voi tulla karvas sivumaku.

Käytän itse mieluiten suurusteena maissitärkkelystä sillä siitä tulee parempi koostumus, mutta voit käyttää myös perunajauhoja.

Ainekset

  • 3 dl täysimaitoa (tai kermaa)
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 rkl sokeria
  • reilu 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl vaniljasokeria

Ohje

Laita mielellään tarttumattomalla pinnoitteella varustettuun kattilaan tai kasariin kylmä täysimaito, kananmunan keltuainen, maissitärkkelys ja sokeri, sekoita vispilällä kunnolla.

Laita kattila liedelle ja kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes kastike on sopivan sakeaa. On tärkeää sekoittaa koko ajan sillä kastike palaa pohjaan tosi nopeasti, älä anna kastikkeen kuitenkaan kiehua (voi kuplia ihan vähän).

Nosta kattila liedeltä ja jatka sekoittamista kunnes ei ole enää riskiä pohjaan palamisesta, lisää vaniljasokeri ja sekoita vielä hetken.

Anna kastikkeen jäähtyä rauhassa (maku syvenee), voit tarjota sen kylmänä tai uudelle lämmitettynä.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.