Munakaslettu

Munakaslettu

Tästä tämä kaikki alkoi, sillä tämä on se ensimmäinen oma ruoka jota aloin nuorena miehenä tekemään. Taustana oli se että en tahtonut vain paistaa kanamunia vaan jatkaa niitä jollakin jotta tulisi enemmän syötävää 😉.

Versioita on ollut vuosian saatossa lukemattomia, välillä täytteellä ja välillä ilman, mutta aina sama kaava, kananmunia, maitoa ja vehnäjauhoja. Välillä valmistan tämän vähän kohokas tyylisesti uunissa mutta useimmiten paistinpannulla.

Tämä ohje on se mitä nykyjään useimmiten käytän kun haluan nopeasti jotain syötävää. Tärkeätä on että taikina on sen verran paksu että munakaslettu on helppo kääntää. Aina en laita mukaan juustoa mutta tänä iltana hemmottelin vähän itsenäni 😉

Nykyjään munakasletut ovat yleistyneet etenkin japanilaisen munakasletun takia, joten päätin että on varmaan jo korkea aika laittaa tämä ohje myös blogiin.

Ainekset (1 munakaslettu)

  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ⅓ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl hiilihapotettua vettä
  • 3 rkl parmesaani juustoa
  • ripaus mustapippuria
  • ruokaöljyä paistamiseen

Ohje

Vatkaa kananmuna ja maito keskenään. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään desilitramitassa, kaada se kananmuna/maito seoksen. Vatkaa kunnolla, lisää suola, mustapippuri, parmesaani juusto ja hiilihapotettu vesi, vatkaa kunnes taikina on tasainen.

Laita 24cm kannelliseen paistinpannun sen verran ruokaöljyä että puolet pohjasta täyttyy. Tarvittavan öljyn määrä riippuu paljon pannusta, mutta on tärkeää että pannussa on rasvaa jotta munakaslettuun tulee makua.

Kun rasva on kuuma kaada siihen taikina (varo roiskeita), vähennä lämpöä ja anna paistua noin 5 minuuttia kannen alla (tarkista välillä että paistopinta ei pala) käännä munakaslettu ja laita levy pienelle, anna hautua 5 minuuttia.

Syö sellaisenaan tai jonkun muun ruuan ohessa.

 


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.