Pikavisiitti Riikaan

Pikavisiitti Riikaan

Olen etenkin viime vuosina käynyt Riikassa useita kertoja vuodessa. Riian vanha kaupunki on kompakti ja viihtyisä, nähtävyydet on aika nopeasti nähty ja sen jälkeen voi rentoutua lukuisissa baareissa ja ravintoloissa.

Riian ravintolatarjonta on tosi monipuolista, pikaruokaa, turistiruokaa ja huippu gourmeeta. Omat Fine Dining suosikkini ovat Muusu ja Vincent, jotka valitettavasti ovat vielä toistaiseksi suljettu (tilanne 7.7.2020, EDIT: 27.7 Muusu oli jälleen auki) mutta toivon että ne avataan taas pian. Rennoimmista ravintoloista suosikkini on Zilā Govs, joka näytti olevan auki 😊.

Uusia ravintoloita tulee ja menee Riikassa vauhdilla joten joka reissulla on löytynyt uutta kokeiltavaa.

Riian vanha kaupunki elää etenkin illalla ja yöllä joilloin se on täynnä terasseja ja baareja joka lähtöön. Live musiikki on hyvin yleistä mikä on tuo kivan tunnelman.

Hintataso on Suomalaisille edullinen sekä ravintolassa että kaupoissa. Etenkin jos käy ostoksilla vähän vanhan kaupungin ulkopuolella (vanha kaupunki on vain hyvin pieni osa Riikaa).

Tänä vuonna ensimmäinen Riikan reissu piti olla Huhtikuussa mutta pandemian takia se peruuntui (pakko mainita että sekä hotels.com ja airbaltic palauttivat rahat ilman ongelmia).

Kun Tallink Silja ilmoitti siirtävänsä Silja Serenaden väliaikaisesti Riika reitille varasin matkan ihan heti. Itse toivon että Helsingistä olisi säännöllinen reittiliikenne laivoilla Riikaan. Vaikka Riikaan pääsee lentäen tosi nopeasti on laivamatkailu paljon rennompaa.

Risteily sujui tosi hyvin vaikka porukka oli aika paljon. Oli tosi kivaa käydä Riikassa katsomassa että onko se ennallaan? Ja kyllä se suuremmaksi osaksi oli, tosin siellä oli todella hiljaista ja moni paikka oli vielä kiinni, mutta pikkuhiljaa sielläkin toivutaan. Huomasi kyllä että ”Latvian ihme” tuli kalliiksi ja tunnelma oli vielä hiukan varovainen, vaikkakin hyvin toiveikas.

Suomalaiset ovat aina olleet hyvin tervetulleita Riikaan, mutta etenkin nyt meidän otetaan ilolla vastaa.  Oli myös kiva nähdä että moni Latvialainen oli innoissaan kun pääsevät risteilemään Helsinkiin.

Palaan Riikaan todennäköisesti vielä tämän vuoden aikana parin kolmen yön reissulla, joten palaan silloin tähän aiheeseen.

Kommentoi:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa Mukana Maku blogiin, täältä löytyy paljon reseptiikkaa, mutta myös kirjoituksia matkailusta, juomista ja ravintoloista.

Resepteissäni tuon kotimaiseen keittiöön vaikutteita eri maiden keittiöistä mutta valmistan myös tuttuja ruokia sekä perinteisesti että välillä hiukan eri tavalla.