,

Vehnä-kaura Pataleipä 2022

Vehnä-kaura Pataleipä 2022

Tein jälleen pataleipää ja päätin tällä kertaa tehdä yhden suosikeistani vehnä-kaura pataleivän. Samalla huomasin että teen sen nykyjään vähän eri reseptillä kun mitä tein sen vuonna 2014, jolloin minulla oli tämä pataleipä ensimmäistä kertaa blogissani.

Joten tässä nyt tämä tuore versio, jonka nimesin kuluvan vuoden mukaan. Kyseessä on yhä pikaversio jota ei kohoteta yön yli.

Ainekset

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 6 g kuivahiivaa (puolikas pussi)
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • n.9 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl juoksevaa rasvaa
  • 1 ½ tl suolaa

Ohje

Sekoita hiiva ja sokeri noin 40 asteiseen maitoon, anna hiivan herätä 10 min. Lisää kaurahiutaleet, suola ja juokseva rasva, sekoita haarukalla. Lisää vähitellen noin 9dl vehnäjauhoja (sekoita älä vaivaa), taikinan on tarkoitus jäädä normaalia leipätaikinaa tahmeammaksi. Peitä astia kelmulla ja anna kohota 90 min (kohoaa voimakkaasti)

Laita pata tai vuoka (min 2.5l) kylmään uuniin ja anna uunin lämmetä 225 asteeseen. Nosta kuuma astia uunista, sirottele pohja ja reunat kevyesti vehnäjauhoilla.

Taikinapalloa voi vähän muotoilla ennekuin sen kaataa pataan, mutta älä vaivaa (taikinan irrottaminen kohotusastiasta helpottuu jos teet sen jauhotetuilla käsillä).

Kaada taikina vuokaan, laita kansi pataan ja laita se kuumaan uuniin, anna leivän kypsyä kannen alla 30 min, poista kansi ja jatka kypsennystä kunnes leivässä on kaunis pinta (5-15 min).

Nauti leipä tuoreena!


Seuraa Mukana Maku ruokablogia:

FacebookInstagramTwitterPinterest – TikTok


Kommentoi:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tervetuloa Mukana Maku blogiin, täältä löytyy paljon reseptiikkaa, mutta myös kirjoituksia matkailusta, juomista ja ravintoloista.

Resepteissäni tuon kotimaiseen keittiöön vaikutteita eri maiden keittiöistä mutta valmistan myös tuttuja ruokia sekä perinteisesti että välillä hiukan eri tavalla.