Ei niin perinteinen kaalikääryle

Tiedän, että voi olla pyhäinhäväistystä muunnella klassikkoruokia, mutta aina kun syön kaalikäärylettä, niin sama ajatus käymielessä: ”hyvää mutta kun ei olisi niin makeata ja raskasta”. Kävi ilmi, etten ole ainoa joka ajattelee näin, joten päätin tehdä kaalikääryleen, joka ei ole makea ja sisältää vain vähän kovaa rasvaa. Ja niille, jotka pitävät makeasta kaalikääryleestä niin ”vaihtelu virkistää?”

Ohje

 • 400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
 • 2 isoa sipulia pilkottuna
 • 4 valkosipulikynttä murskattuna
 • 1 ½ rkl härkäfondia
 • 3-4 dl vettä
 • 1 rkl Worcestershire kastiketta
 • 2 tl maustepippuria
 • 2 tl mustapippuria
 • 1 tl suolatonta sitruunapippuria
 • 1 kananmuna
 • 1 rkl balsamietikkaa
 • 3 dl keitettyjä ohrasuurimoita
 • ruskeaa kastikemaizenaa
 • rypsiöljyä
 • 3dl kasvislientä
 • 1 valkokaali

Keitä valkokaalia n.10min, kuori lehtiä niin pitkään kun ovat pehmeitä, jos lehtiä on liian vähän keitä kaalia lisää 10 min. Tarvitset 10-15 kaalinlehteä, leikkaa veitsellä lehden ruoto ohuemmaksi. Keitä ohrasuurimot ohjeen mukaan. Tee jauhelihaseos paistamalla ensin kevyesti rypsiöljyssä sipulia ja valkosipulia, lisää jauheliha, fondi, Worcestershire kastike, balsamietikka ja mausteet ja lopulta vesi, lisää kastikemaizenaa kunnes on sopivan paksua, lisää seokseen kypsät ohrasuurimot ja kananmuna-

Voitele uunivuoka rypsiöljyllä, laita jokaiseen lehteen sopivasti täytettä ja kääri kokoon ja lado vuokaan, lehtien koosta riippuen tee 10-15 käärylettä. Kaada päälle kasvislientä ja laita 215 asteiseen uunin 20 min, käännä kääryleet ja jatka kypsentämistä 175 asteisessa uunissa kunnes kääryleet ovat läpikuultavia ja niissä on kaunis ruskea väri (20-30min).

3 thoughts on “Ei niin perinteinen kaalikääryle

 1. Pörde

  Ohje menee kokeiluun heti kun tulee fiilis tehdä kaalikääryleitä! 🙂 Kääryle näyttää erittäin herkulliselta! 🙂

 2. Milma

  Kiva ohje. Kaalikääryleet on kyllä tosiaa hyviä mutta kamalanraskaita. Näitä terveellisempiä täytyy kokeilla 🙂

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.