Amerikkalaiset pannukakut

Kun Suomessa puhutaan pannukakusta niin useimmiten tarkoitetaan uunipellillä uunissa paahdettua löysästä vehnätaikinasta tehtyä herkkua. Samankaltaisella taikinalla pannulla valmistetut herkut ovat meillä lettuja tai räiskäleitä. Amerikkalaiset pannukakut valmistetaan kuin letut mutta taikina on lähempänä pannukakkutaikinaa. Ne ovat helppoja valmistaa ja niiden varma pulleus johtuu siitä että niihin laitetaan leivinjauhetta (joissain ohjeissa Soodaa).

Ohje

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 iso kananmuna
  • 1 rkl sulatettua voita tai margariinia
  • hyppysellinen suolaa
  • Voita tai margariinia paistamiseen

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kanamunat ja maito, lisää jauhosekoitus ja sulatettu voi tai margariini ja sekoita kunnes on tasaista mutta aika paksua. Paista pannulla voissa tai margariinissa (mittaa noin 1 dl per pannukakku), käännä kun seos kuplii pinnalta ja pohja on kauniin kullankeltainen. Perinteisesti Amerikkalaiset pannukakut tarjoillaan vaahterasiirapin kanssa.

Muokattu 29.6.2014

3 thoughts on “Amerikkalaiset pannukakut

  1. Pörde

    Amerikkalaiset pannukakut on mun herkkuja olleet jo 20-vuotta ja tuo lettukakku idea on mahtava! ♥

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.