Pippuripossua oluessa

Pääsin äskettäin maistamaan suodattamaton ja pastöroimatonta olutta. Tilaisuuden järjestäjä tarjosi juoman ohessa mm. pippurisia possumakkaroita, makeita porkkanoita ja kermaista ravunpyrstökeittoa. Kyse ei ollut sattumasta, sillä ne korostivat kermaista ja pitkällä jälkimaulla varustettua olutta erinomaisesti. No, heti tuli mieleen, että yhdistän nämä maut ja valmistan viikonloppuna lähes samoista ainesosista ruokaa.

Ohje

Pippuripossua oluessa

 • 400g porsaan palapaistia
 • 3.3 dl Pilsner tyypistä olutta
 • 1 sipuli pilkottuna
 • 1 ½ porkkanaa viipaloituna
 • 2.5dl kermaa (tai vastaavaa)
 • 3 tl viispippuria
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 ½ tl suolaa
 • 2 rkl Kastikemaizenaa
 • ripaus vahvaa chilipulveria
 • oliiviöljyä paistamiseen

Kuulota sipuleita kevyesti isolla paistinpannulla tai wokissa, siirrä ne uunipannuun tai pataan. Ruskista palapaistipaloja kolmessa erässä paistinpannulla niin että saavat pintaan kauniin värin. Siirrä sipulit ja paistipalat takaisin paistinpannuun, lisää pippuri, chili ja paprikajauhe, paista hetki, lisää olut, suola ja pilkottu porkkanat, lisää kiehuvaan seokseen kastikemaizena.

Laita uunipannuun tai pataan ja hauduta uunissa noin 1 ½ tuntia 175-asteessa. Lisää kerma ja tarkista paksuus, lisää vettä tai kastikemaizenaa tarpeen mukaan, kunnes seos on sopivan paksuista. Anna hautua vielä n. 20min uunissa.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.