Hyytelöityä Hupia

Jälkiruokien ja ”levonnaisten” tekemisen hyytelöllä on hauskaa, se on kuin yhdistäisi askartelua ja ruuanlaittoa. Käytän nykyjään lähes täysin valmiita hyytelöitä sillä niissä on kirkkaat hienot värit, läpinäkyvä koostumus ja onnistuminen on lähes aina varmaa. Hyytelöön voi laitaa hedelmiä, marjoja, karkkeja ja jopa vihanneksia, ja makua saa vahvistettua likööreillä tai makusiirapeilla 🙂

Kaikki tuoreet hedelmät eivät kuitenkaan sovi hyytelöihin esim. Ananas, Papaya, Kiwi, Mango, Viikunat ja Inkiväärin juuri sisältävä entsyymejä jotka estävät hyytymisprosessin. Asian voi kiertää keittämällä ne etukäteen, mutta silloin myös maku laimenee, vaikka näyttävätkin kivalta. Hyytelöitä saa myös sokerittomina jolloin niiden sisältämä kalorimäärä on myös tosi pieni.

Klassikko on tehdä hyytelöshotteja eli sekoittaa hyytelöön viinaa tai likööri ja tarjota ne shottilaseista tai tehdä suosikki cocktailistaan hyytelöversion.

Mandariinilohkoja sitruunahyytelössä

Pohjana sitruuna Jell-o joka valmistetaan ohjeen mukaan, annettaan jähmettyä/jäähtyä noin tunti jääkaapissa, lisätään mandariinilohkot ja pieni loraus limoncello likööriä ja laitetaan jääkaappiin noin 3 tunniksi. Jos pinta jää epätasaiseksi sivele sitä kuumalla vedellä (jos tekee hyytelön itse sitruunamehusta ja gelatiinistä on se tosi vaikea saada kirkkaaksi).

Kirsberryllä maustetut troopiset hedelmät kirsikkahyytelössä

JELL-O Cake Hyytelön sisällä persikkakuutioita ja viinimarjoja

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.