Spaghetti Toro Fritti

Naudanlihaa paistaessa parhaat maut jää pannun pohjalle. Tässä nopeassa ja yksinkertaisessa spagetti ateriassa nämä maut noukitaan pannun pohjalta. Cross kitchen -hengessä nauta on valmistettu wokissa ja maustettu itämaiseen tapaan, paahdetulla seesamöljyllä, soijalla ja savusuolalla, mutta pasta on spagettia ja pinnalla Pecorino-juustoa.

Ohje (kahdelle)

  • 200g suikaloitua naudanpaistia
  • 1 sipuli
  • 3 tl valkosipulimurskaa
  • 2 tl paahdettua seesam öljyä
  • 1 tl savusuolaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl wok öljyä (tai auringonkukkaöljyä)
  • 4 rkl pastan keitinvettämustapippuria maun mukaan
  • Pinnalle Pecorino juustoa
  • Spagettia (n. 200 g kuivana)

Kuivaa huonelämmössä vähintään tunnin olleet naudan suikaleet talouspareilla, näin ne eivät roiski niin pahasti paistaessa, paloittele sipulit kuutioiksi. Laita spagetti kiehumaan. Lämmitä öljy wokissa tai isossa paistinpannussa niin että vähän savuaa. Lisää naudan suikaleet wokiin ja paista niitä kunnes niissä on kunnolla paistopintaa, lisää sipulit paista hetki, jotta sipulit ovat läpikuultavia lisää valkosipulimurska, paista kunnes sipuleissa on väriä. Lisää seesamiöljy, savusuola, mustapippuri ja soijakastike.

Kun spagetti on valmis ota keitinlimestä 3 rkl keitinlientä ja laita wokiin, irrota paistinlastalla pohjasta maut. Ota levy pois päältä ja kaada joukkoon kostea spagetti ja sekoita kunnolla, anna makujen hetken imeytyä jaa tarjoille Pecorino-juuston kera.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.