Jouluiset Espressopalat

Neliönmuotoiset pikkuleivonnaiset rupeavat olemaan jo instituutio, tietä johtaa mokkapalat ja nämä sen lukuisat variaatiot. Tässä ohjeessa ei tehdä erikseen kuorrutetta, paloissa on täyteläinen espressokahvin maku ja jouluista vivahdetta antaa kardemumma ja kaneli.

Ohje

  • 150g juoksevaa tai pehmeää margariinia/kasvisrasvaa (min 80%)
  • 3 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhoja
  • ¾ dl vahvaa espressokahvia (n. 5 annosta)
  • ½ dl kermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • reilu ripaus kardemummaa
  • reilu ripaus kanelia

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen, lisää kerma ja jatka sekoittamista. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma erikseen ja lisää seos taikinaan, lisää lopuksi kahvi. Vatkaa kunnes seos on ilmavaa (käytä mielellään sähkövatkainta)

Kaada seos rasvattuun ja korppujauhotettuun neliömuotoiseen (n. 28x25cm) vuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 25 tai kunnes irtoavat reunoista ja pinnan väri on kaunis.Leikka neliön muotoisa paloja ja koristele ne pölysokerilla.

2 thoughts on “Jouluiset Espressopalat

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.