Pizzan makuinen Kanapasta (Pasta di Pollo Pizzaiola)

Tänään piti aamusta lähteä ruokakauppaan mutta pakkanen yllätti nuhanenän ja autosta oli akku tyhjänä joten kaapin ovet auki ja miettimään, teki mieli pizza, pastaa tai ehkä jotain kanaa. No aineksia oli just sopivasti nopeaan pizzan makuiseen pastakastikkeeseen, ja pizzanälkä tyydyttyi ilman rasvapommia.

Ohje (reilusti kahdelle)

 • 250g kanapojan fileesuikaleita
 • 1 makea sipuli
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 400g tomaattimurskaa
 • 2 tl sitruunamehua
 • 1 rkl punaviinietikkaa
 • 1 ½ tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • 3 rkl basilikaa
 • 3 rkl oreganoa
 • 1 ½ tl mustapippuria
 • Oliiviöljyä

Pilko sipuli ja valkosipuli hienoksi, laita ne kuumaan pannuun jossa oliiviöljyä. Sekoita ja anna seoksen kypsyä kunnes sipuli on läpikuultavaa, lisää basilika ja oregano. Pienennä lämpöä mutta jatka kypsentämistä kunnes mausteet tuoksuu. Lisää seokseen kananpojan suikaleet ja jatka paistamista keskilämmöllä kunnes suikaleet ovat täysin valkoiset, lisää tomaatinmurska, sitruunamehu, punaviinietikka, suola, sokeri ja mustapippuri. Anna hautua hiljaisella lämmöllä n.15min (lisää vettä jos on liian paksua).

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.