Papupalapaistipata

Sunnuntain liharuokaa miettiessä mieliteko oli ihan perus palapaisti tummassa kastikkeessa, mutta ehkä pieni viilaus? No se pieni viilaus tuli sitten kidneypapujen muodossa ja teki ruuan nimestä aika vaikean lausua 🙂

Ohje
 • 500g naudan palapaistia
 • 1 sipuli
 • 3 tl valkosipulimurskaa
 • 1-2 porkkanaa
 • 4 dl vettä
 • 2 rkl lihafonditiivistettä
 • 1 tl mustapippuria
 • 1 tl maustepippuria
 • 2 rkl provence yrttisekoitusta
 • 1 rkl punaviinietikkaa
 • 2 tl suolaa
 • 2 rkl kastikemaizenaa
 • oliiviöljyä paistamiseen
 • 400g kidneypapuja liemessä

Kuutio sipuli karkeisiin paloihin ja leikkaa porkkanasta paksuja viipaleita. Laita oliiviöljyä isoon pannuun tai wokkiin, kun öljy on kuumaa lisää paistin palat ja paista niitä hetken, lisää sipuli ja valkosipuli, jatka paistamista kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää vesi, lihafondi, porkkanapalat, mustapippuri, maustepippuri, yrttisekoitus, punaviinietikka ja suola, kun kiehuu lisää kastikemaizena. Siirrä seos pataan ja laita 200 asteiseen uuniin kahdeksi tunniksi. Lisää kidneypavut liemen kanssa ja laita takasin uunin noin 15 minuutiksi.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.