Tunnbrödsrulle med korv och mos, eli nakit ja muusi rieskalla

Tällä kertaa ”ohjeena” kaikkea muuta kuin terveysruokaa. Tästä ruuasta tulee hymy naamalle, eikä se nyt ihan pahimmasta päästä ole kun puhutaan pikaruuasta. Eräs Ruotsin matkojen synti on syödä kadulla rieskan sisään käärittyjä nakkeja ja muusia. Kieltämättä aika erikoinen pikaruoka, mutta hyvää 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jotkut lisäävät rieskan sisään vielä rapusalaattia, mutta minulle ”riittää” lisäkkeeksi paahdettu sipuli, kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi. Olen pitkään suunnitellut valmistavani tätä kotona. Ja kyllä kannatti kokeilla!

Rieskarullan resepti
  • Neliömallinen rieska
  • Perunamuusia
  • Mustapippuria
  • Pitkä nakki (tai grillimakkara)
  • Kurkkusalaattia
  • Paahdettua sipulia
  • Sinappia ja Ketsuppia

Valmista normaali perunamuusi, mutta lisää siihen aika reilusti mustapippuria. Grillaa, paista tai keitä pitkä nakki tai grillimakkara. Lämmitä rieskaa lämpölevyllä, grillillä tai pannussa kunnes se on pehmeä ja taipuisa. Laita rieskan sisään yhdelle puolelle perunamuusia, toiselle puolelle nakki ja päälle kurkkusalaattia, paahdettua sipulia, sinappia ja ketsuppia. Kääri rieska tötterön muotoon ja käännä suippopäätä vähän, jotteivät täytteet valu ulos (snagareissa laittavat suippopäähän muovimukin).  Jos haluat, kääri ympärille voipaperia. Syö rieskarulla kuumana.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.