Raparperipiirakka

Jääkapissani oli tuoretta raparperia, joten ajattelin että teen siitä pullataikinapohjaisen raparperipiirakan. Vesi herahti jo kielelleni kunnes muistin, että minulla ei ole täytettä varten rahkaa. No, en antanut tämän haitata, vaan teinpä sitten tosi yksinkertaisen raparperipiirakan ilman rahkaa. Siitä tulikin hyvää ja raikasta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje

Pohja

 • 1 ½ dl lämmintä maitoa (n.40c)
 • 1 dl sokeria
 • 5-6 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja
 • ½  pussi kuivahiivaa
 • 70g (1dl)  juoksevaa kasvisrasvaa (huonelämmintä)
 • 1 kananmuna
 • ½ tl suolaa
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl vaniljauutetta

Täyte

 • 400g raparperia
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl vaniljasokeria
 • kanelia pinnalle

Laita kulhoon lämmin maito, hiiva ja sokeri, anna seistä n.10 min niin että hiiva herää. Lisää puolet jauhoista koko ajan sekoittaen, lisää kananmuna, rasva, loput jauhoista, kaneli, vaniljauute ja suola . Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa reunoilta ja on kimmoisaa. Anna seistä liinalla tai muovikelmulla peitettynä noin tunti tai kunnes taikina on kohonnut tuplasti. Vaivaa taikinasta ilma pois.

Laita taikina voideltuun isoon vuokaan ja painele sitä niin, että täyttää koko vuoan. Paloittele raparperi ja sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri (jos haluat poistaa raparperista nestettä, lämmitä seosta kevyesti ja kaada liika vesi pois). Anna taikinan kohota ja raparperin seistä noin puoli tuntia.

Kun taikina on vähän kohonnut vuoassa, laita päälle raparperi-sokeriseos ja ripottele vielä pinnalle vähän kanelia. Paista heti 200 asteisessa uunissa noin 30 min.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.