Pinaatti-parmesaanisämpylät

Välillä vain tekee mieli maukkaita pehmeitä herkuttelusämpylöitä. Tiedämme, että valkoiset vehnäsämpylät eivät ole erityisen terveellisiä, mutta ne tyydyttävät jonkun syvällä olevan alkukantaisen ruokahimon. Tällä kertaa lisäsin makua antamaan kaksi ainesosaa joista pidän paljon. Ne ovat pinaatti ja parmesaani-juusto.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ohje

  • 2 dl maitoa
  • 3 tl kuivahiivaa
  • 60g pakastepinaattia
  • 3 rkl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • n.7- 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl juoksevaa rasvaa

Sulata pinaatti. Laita kulhoon kädenlämpöinen maito, lisää siihen kuivahiivaa ja sokeri ja anna seistä 10 min niin, että hiiva herää. Lisää suola, pinaatti, raastettu parmesaanijuusto ja huonelämpöinen juokseva rasva, sekoita kunnolla ja lisää pikkuhiljaa vehnäjauhoja jatkuvasti sekoittaen kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kaada taikina kulhosta leipomisalustalle, vaivaa kunnolla lisäten vehnäjauhoja kunnes taikina ei enää tartu käsiin.

Tee taikinasta tanko jonka leikkaat 9 osaan, pyöritä paloista sämpylät. Laita sämpylät lämpimään paikaan kohomaan noin 30 minuutiksi. Sivelle vedellä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min. Laita päälle hiukan vehnäjauhoja ja anna jäähtyä talouspaperin päällä liinan alla.

2 thoughts on “Pinaatti-parmesaanisämpylät

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.