Tuotekehitysidea: Punaviini-savupaprika-sitruunaoliivit

Päätin osallistua GAEA:n ja Ruoka.fi järjestämään uutuusoliivien testaukseen ja samalla uusien makujen ideoimiseen. Tämä olikin mukavan haastavaa, sillä en ole kokonaisten oliivien suurkuluttaja. Ehkä tämän jälkeen olen 🙂

Kun sponsoroitu tuotepaketti tuli, istuin hetken viinilasin ääressä miettimässä miltä kokonaisten oliivien pitäisi maistua, jotta napostelisin niitä. Idea tulikin sitten aika nopeasti: punaviini, savupaprika ja sitruuna. Joten ei muuta kuin testaamaan. Lopputulos olikin minulle hyvin mieluinen ja maistuu etenkin vahvojen juustojen kanssa.

Ohje
  • 150 kivettömiä Kalamata oliiveja
  • 2 dl alkoholitonta punaviiniä
  • 1 ½  tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä

Kuumensin alkoholitonta punaviiniä pienessä kattilassa ja laitoin joukkoon oliivit, savupaprikajauhetta, suolaa, sokeria ja sitruunamehua. Annoin jäähtyä ja laitoin jääkaappiin pariksi päiväksi marinoitumaan. Tämän jälkeen siivilöin marinadiliemestä paprikajauheen pois ja huuhtelin oliivit ja laitoin joukkoon oliiviöljyä (näin oliiveista tuli kauniin kiiltävät ilman että pinnalla on paprikajauhetta), laitoin oliivit takaisin siivilöityyn marinadiliemeen ja sitten vielä pariksi päiväksi jääkaapiin.

Kiitos!

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.