teeleipä

Teeleipä

Teeleipä on helppo pikkusuolainen, joka valmistuu noin 20 minuutissa ja maistuu lämpimänä kuuman juoman kanssa. Teeleipä on läheistä sukua Amerikkalaiselle Biscuits:ille ja Englantilaiselle makealle Scones:ille.

Ohje  (1 leipä)

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 2 rkl juoksevaa voita tai leivontarasvaa

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Sekoita haarukalla vehnäjauho, leivinjauhe, suola ja sokeri. Lisää pikkuhiljaa maito koko ajan sekoittaen. Lisää lopulta rasva ja sekoitta massaa vain niin että ainekset sekoittuu, älä vaivaa tai sekoita liikaa. Muotoile ja taputtele rasvasin käsin taikinasta pyöreä leipänen. Voit leikata veitsellä tai taikinapyörällä sen pintaan valmiit taittokohdat.

Laita leipänen 225 asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.