Kuohuviinissä kypsennettyä kananpoikaa parmesan-kastikkeella

Tämänkertaiseen ruokahaasteeseen osallistui tämän blogin lisäksi kolme ruokablogia, haasteena oli valmistaa sopivasti ennen vappua ateria, jonka kanssa maistuu kuohuviini. Päädyin tekemään ruokalajin, jossa ei vapun kunniaksi lasketa kaloreita ja jossa on kuohuviiniä.

Kuohuviininä käytin Italialaisen Lomabardian alueen kuohuviiniä joten myös ateria sai siltä vahvasti vaikutteita. Lombardialainen keittiö eroaa aika paljon eteläisemmän Italian keittiöistä ja on usein lähempänä keskieurooppalaista ruokaa. Lombardiassa kastikkeessa on usein juustoja ja kermaa, ja lihat on paistettu ja/tai leivitetty. Alueelle aika tyypillinen ruoka onkin kana jossa on juustoineen kastike.

Viini on Francicortan alueella sijaitsevan Cà del Vént nimisen pientilan Blanc de Blanc 2011. Viini on minulle hyvin mieluinen ja maultaan selkeä, erottuva ja puhdas, jo ensisipaisulla tulee lähes voimainen maku ja tuoksu. Matala sokeripitoisuus (1,5 g/l) tekee tästä ihanteellisen kuohuviinin kovien suolaisten juustojen seuraksi.

Ohje

 • 500g kanapojan rintafileitä (3-4 kpl)
 • 3 dl kuohuviiniä
 • 1 makea sipuli
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 1 rkl kanafondia
 • ½ tl suolaa
 • 2 g mustapippuria
 • 2 tl Dijon sinappia
 • 2 tl sitruunamehua
 • 50-70 g raastettua parmesanjuustoa
 • 2 dl kermaa
 • oliiviöljyä (tai voita)

Pilko sipulit ja valkosipulit, laita kasariin niin paljon oliiviöljyä että pohja peittyy, lisää sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia, lisää kuohuviini, kanafondi, suola, mustapippuri, sitruuna ja Dijon sinappi, sekoita ja ota pois lämmöltä. Voitele uunivuokaa tai muu uuninkestävään astia oliiviöljyllä ja lado siihen kananpojan rintafileet sileä puoli ylöspäin, kaada äsken valmistamasi kastike rintafileiden päälle niin että fileet jäävät vähän paljaaksi. Paista 225 asteisessa uunissa ylätasolla n.25min (tai niin että rintafileet saavat vähän väriä).

Laita pasta tai riisi kypsymään. Ota astia uunista ja kaada liemi kasariin (jos haluat tasaisen liemen siivilöi neste). Anna liemen kiehua n.5 min ja lisää kerma, lisää raastettua parmesanjuustoa hyvin hitaasti jatkuvasti sekoittaen kastikkeeseen kunnes kastike on sopivan paksua. Parmesanjuusto voi olla vaikea saada kokonaan sulamaan, mutta se ei haittaa makua (halutessasi voit siivilöidä kastikkeen myös tässä vaiheessa).

Kollegojen ohjeet löytyvät tältä:

Beach house kitchen – Kampasimpukkasushit, lohikebabit ja pastasalaatti

Herkkusuun lautasella – Lohta punajuurella aasialaisittain

Paleokeittiö – Vapun kevätkääryleet ja kuohujuomaa

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.