Grillimureke

Grilliruuassa on jotain alkukantaisen vetoavaa. Savun tuoksu ja kuuman grillin ääressä puuhastelu on vain yksinkertaisesti kivaa! Arkielämässä kuitenkin se että grillaa monotonisesti lihapalaa tunteja voi olla aika pitkästyttävää. Tästä syystä valmistan usein ruokani puolivalmiiksi ennen grillausta.

Grillimureke on nopea grillata ja sen maku vaihtelee sen mukaan minkälaista grillikastiketta käyttää. Grillimurekeen voi valmistaa mistä tahansa jauhelihasta kunhan pitää huolen siitä että murekkeesta tulee kiinteä (eli älä lisää maitoa, kermaa tms..).

Ohje
 • 400g jauhelihaa
 • 1 kananmuna
 • ½ dl korppujauhoja
 • 1 rkl juoksevaa lihafondia
 • 1 tl sinappijauhetta
 • 1 tl makeaa savupaprikajauhetta
 • 1 ½ tl suolaa
 • 2 tl balsamico etikkaa
 • 2 tl sitruunamehua
 • 2 g mustapippuria
 • ripaus chilikastiketta
 • ruokaöljyä

Sekoita ainesosat kulhossa ja anna vetäytyä noin 30 min. Muotoile öljytyin käsin kiinteä murekelimppu ja sivele sitä ruokaöljyllä niin että pinta on sileä. Laita mureke 200 asteteiseen uuniin 1 tunniksi. Poista sopivin välein ylimääräinen neste astiasta ja vaahto murekkeen pinnalta.

Anna murekkeen jäähtyä ja kiinteytyä noin 30 min. Sivelle mureke haluamallasi grillauskastikkeella ja laita se kuumalle grillille. Kääntele mureketta usein niin että pinta on kauttaaltaan grillattu ja se ”tirisee” kunnolla, lisää grillikastiketta jos on tarpeen. Mureketta ei tarvitse ennän kypsentää ja se on yhä sisältä lämmin joten grillaamiseen ei mene pitkään, tärkeintä on että pinta on kauniin tumma ja paahtunut.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.