Limemarinoidut chipotle broilerisuikaleet

Suosikkichilini on savustettu jalapeño eli chipoltle, lisäksi pidän ruuista joissa on limen tai sitruunan tuomaa raikasta kirpeyttä. Tässä ohjeessa nämä kaksi makua yhdistyy herkullisella tavalla.

Ohjeessa broilerin fileesuikaleet marinoidaan limemehussa, joka kypsentää niitä samalla tavalla kun cevichen valmistuksessa. Tämä antaa vahvan lime maun, pitää suikaleet mehukkaina ja lyhentää kypsennysaikaa.

Ohje
 • 450g broilerin fileesuikaleita
 • ½ dl limemehua
 • 1 dl chipotle salsaa
 • 400g tomaattimurskaa
 • 2 rkl soijakastiketta
 • 1 sipuli
 • 4 tl valkosipulimurskaa
 • 1 tl makeaa savupaprikajauhetta
 • 1 ½ tl suolaa
 • 1 tl sokeria
 • rypsiöljyä

Sekoita broilerin fileesuikaleet, limemehu, chipotle salsa ja soijakastike keskenään, laita astia jääkaappiin noin tunniksi, siivilöi ylimääräinen neste pois (voi käyttää nestettä myöhemmin lisämausteena jos tahdot).

Pilko sipuli. Kaada paistinpannun niin paljon rypsiöljyä että pohja peittyy, lisää sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia, lisää marinoidut fileesuikaleet ja savupaprikajauhe, jatka paistamista kunnes nesteet on haihtunut ja fileiden pinta on hieman karamellistunut. Lisää tomaattimurska, suola ja sokeri, tarkista maku, (tässä vaiheessa voit lisätä joukkoon marinadinestettä jos tahdot) kun seos on kuumaa se on valmista.

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.