Gluteenittomat aamiaissämpylät

Nämä maukkaat, ruokaisat ja paljon kuituja sisältävät aamiaissämpylät on valmistettu herätetystä kuivahiivasta. Valmistan myös tavalliset sämpylät tällä menetelmällä ja olikin jo korkea aika tehdä gluteeniton versio. Mukana Maku -blogi osallistui tällä ohjeella Urtekramin ja Ruoka.fi:n Paras Gluteeniton leivonnainen -kilpailuun.

Ohje
11 gkuivahiivaa
2 dllämmintä maitoa (n.40 astetta)
1 rklsokeria
1kananmuna
1 tlsuolaa
½ dljuoksevaa rasvaa
2 ½ dlUrtekram gluteenitonta yleisleivonamixiä
2 dlUrtekram kaurajauhoja
1 dlUrtekram gluteenitonta kuituleivontamixiä
kasviöljyä
(1 vatkattu kananmuna tai vettä voiteluun)

Laita ensin kulhoon lämmin maito, lisää siihen hiivaa ja sokeri ja anna seistä vähintään 10 min. niin että seos kuplii. Lisää kananmuna ja yleisleivontamix. Sekoita sähkövatkaimella niin että seos on ilmavaa, lisää juokseva rasva, suola ja pikkuhiljaa samalla voimakkaasti sekoittaen kaurajauhot ja kuituleivontamix. Voit käyttää konetta tai sähkövatkainta tai vatkata käsin mutta tärkeätä on että seokseen tulee ilmaa. Kaada käsillesi kasviöljyä ja muotoille taikinasta 6 sämpylää (taikina on tarkoituksella aika löysää).

Anna sämpylöiden kohota n. 30 min. lämpimässä paikassa. Muista että gluteenittomista jauhoista tehtyä taikinaa voi kohottaa vain kerran joten älä kohta taikinaa etukäteen kulhossa. Voitele sämpylät vedellä tai kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20min. tai kunnes sämpylöissä on kaunis väri.

Sämpylät on valmistettu Urtekramin kilpailua varten lahjottamilla jauhoilla.

Äänestys on päätynyt 15.6.2015.

2 thoughts on “Gluteenittomat aamiaissämpylät

  1. Elisarauha

    Olen huomannut, että gluteeniton ruokavalio auttaa todella paljon, jos esimerkiksi väsymys painaa päivän mittaan. Perinteiset aamupalaleivät kannattaakin vaihtaa esimerkiksi reseptin mukaisiin gluteenittomiin vaihtoehtoihin!

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.