Täyslihapullat

Tämänkertainen lihapullaohje on hyvin minimalisoitu. Kyseessä on lihapullat joihin ei ole ollenkaan lisätty sidosaineita, ainoastaan mausteita ja vähän sinappijauhetta emulgointiaineeksi.  Ne ovat vähärasvaisia, gluteenittomia ja laktoosittomia, ja terveellisempiä kuin monet perinteiset lihapullat.

Täsylihapullat

Jauhelihana tulee käyttää vähärasvaista hyvälaatuista naudan jauhelihaa, siinä on yleensä vähiten nestettä, joten liha pysyy parhaiten kasassa. Täyslihapullat esikypsennetään uunissa jotta ne eivät hajoisi paistaessa.

Ainesosat

 • 400g vähärasvaista naudan jauhelihaa
 • ½ tl mustapippuria
 • ¼ tl maustepippuria
 • 1 tl sinappijauhetta
 • 1 ½ tl suolaa
 • ½ tl sokeria
 • (2 tl worcester kastiketta)
 • ruokaöljyä

Ohje

Sekoita ainekset kunnolla keskenään kulhossa (älä käytä worcester kastiketta jos haluat täysin gluteenittomat). Pyöritä öljysillä käsillä noin 20 lihapullaa. Paista lihapullia 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia niin että ne kiinteytyvät. Laita paistinpannuun ruokaöljyä ja paista lihapullia kunnes niissä on kaunis ruskea pinta.

Täsyslihapullat voidaan syödä sellaisenaan lisäkkeiden kanssa mutta parhaimmillaan ne ovat kastikkeissa.

täyslihapullat spagetin kanssa

Tarjoiluehdotuksena, täyslihapullat tomaattikastikkeessa spagetin kera.

One thought on “Täyslihapullat

 1. Pullapoika

  Kun vaan jaksaa taikinaa veivata hetken niin pysyvät kasassa ilman uuniakin, itsehän en ole muunlaisia pullia koskaan tehnytkään. Eikä öljyä käsiin vaan vettä… Muuten toimiva resepti (sokeri tosin myös aivan turha).

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.