Kuohkeat hampurilaissämpylät

Usein kun tekee itse hampurilaissämpylöitä niin niistä tule maukkaita ja kiinteitä. Mutta minulle tuli äskettäin vastaan tilanne jossa halutiin että sämpylät ovat kuohkeita ja lähes mauttomia, vähän niin kuin kaupan sämpylät mutta ei niin kuivia. No tein sämpylöitä joissa ei ole kananmunaa eikä maitoa ja jotka kohotetaan kahteen kertaan.

kuohkeat hampurilasisämpylät

Ainekset

  • 4- 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 ½ dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2 rkl juoksevaa rasvaa
  • 1 kananmuna voitelemiseen
  • seesamsiemeniä

Ohje

Sekoita hiiva ja sokeri reilusti kädenlämpöiseen veteen. Anna hiivan herätä n.5 min tai kunnes se käy näkyvästi. Lisää suola, rasva ja pikkuhiljaa 4dl vehnäjauhoja. Vaivaa kunnes tasaista ja anna kohota 2 tuntia.

Muotoile taikinasta sämpylöitä ja anna niiden kohota tunti lämpimässä paikassa liinalla peitettynä. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle seesamsiemeniä. Paista 225 asteisessa uunissa kunnes ovat pinnaltaan kauniin väriset (uunista riippuen 9-12 min).

Kuohkeat hampurlaissämpylät

Tarjoiluehdotus

Kommentoi:

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.